kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Haziran 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
B. Esad

Türkiye'nin attığı 'barış' tohumu tuttu

Suriye ve İsrail arasında Türkiye'nin arabuluculuğunda görüşmelerde bir sonraki aşamaya gelindi. Esad "ABD başta olmak üzere uluslararası alanda desteğe ihtiyacımız var" diyerek 'yola devam' sinyali verdi.....
İsrail ile Suriye arasında 1967'deki savaşın ardından kalıcı barış için umut olacak görüşmeler geçen ay Türkiye'nin öncülüğünde başladı. Tarafların Türk arabulucular vasıtasıyla dolaylı olarak sürdürdüğü görüşmelerde bir sonraki aşama yüzyüze müzakere süreci. Müzakerelerde masaya yatırılacak konular üzerinde anlaşmaya varıldığının açıklanması da Türkiye'nin arabuluculuk çalışmaları konusundaki başarısının tescili oldu.

"YÜZYÜZE GÖRÜŞME 2009'DA"
Suriye Devlet Başkanı Başar Esad Birleşik Arap Emirlikleri ziyaretinde bir haber ajansına verdiği demeçte "2009 yılında başlayacak bir sonraki aşamada özellikle İsrail ile sıkı ilişkileri bulunan ve süper güç olan ABD başta olmak üzere uluslararası desteğe ihtiyaç var" dedi. Bu sözler politik çevreler tarafından süreçte Türkiye'nin üstlendiği rolün başarıyla tamamlandığı şeklinde yorumlanıyor. Financial Times gazetesi de dün "İki düşmanın savaş yerine barışı konuşabilmelerinde Türkiye'nin girişimi çok önemlidir"değerlendirmesinde bulundu.