kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Haziran 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Bakan Şahin: Ayfer Kaya'nın dosyası gönderildi

Yeni Haber
Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, terör örgütü üyesi Ayfer Kaya'nın, Almanya'dan Türkiye'ye iadesi için istenilen dosyanın gönderildiğini söyledi.

Adalet Bakanı Şahin, TBMM'de gazetecilerin konuyla ilgili sorularını cevapladı. Ayfer Kaya'ın tutukluluk kararının, ek dosya gönderilmediği için kaldırıldığına ilişkin iddiaların sorulması üzerine Şahin, şöyle konuştu:
''Hayır. Biraz önce genel müdürle görüştüm. Epey olmuş, biz o dosyayı göndereli. Genel müdürlük şuan da bir açıklama hazırlığı içinde. Ne zaman gönderildiği, bu açıklamada belirtilecek. Gazetede görünce ben de şaşırdım. Çünkü daha önce gönderildiğini biliyorum.''

Bir gazetecinin, ''O zaman serbest bırakılmasının sebebi dosyanın gönderilmemesi değil, başka bir sebep'' demesi üzerine Bakan Şahin, ''Onu da bilmiyorum ama biz göndermişiz. Ne zaman göndermişiz, nereye gitmiş... Biz, direkt göndermiyoruz, Dışişleri kanalıyla gönderiyoruz. Dışişleri açısından olayı bir takip etmek lazım. Dışişleri de acaba varması gereken yere dosyayı göndermiş mi? Bir de o açıdan test etmek gerekir'' dedi.

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, CHP ile Kanaltürk televizyonu arasında yapılan sözleşmeyı nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine, konunun Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı ve Anayasa Mahkemesi'nin önüne geldiğini hatırlattı. Şahin, "Oraya gelmiş olan bir konuda nasıl değerlendirme yapayım'' dedi.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM), Fatma Karaduman ve Sevil Tandoğan adlı öğretmenlerin başörtüsüyle derse girme konusunda yaptığı başvuruda verdiği kararla ilgili görüşünün sorulması üzerine Bakan Şahin, söz konusu kararı basından öğrendiğini ve gerekçelerini inceleme imkanı bulamadığını belirterek, ''Gerekçelerini inceledikten sonra gerekirse bir açıklama yaparım'' şeklinde konuştu.

CİHAN