kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Haziran 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"E-kayıt" okullardan yapılacak

Yeni Haber
İlköğretim okullarında kayıtlar dün başladı. TÜİK verileri ışığında yapılan e-kayıt'ta herhangi bir aksaklık olmaması için velilerin okullara giderek "e-kayıt" yaptırması gerekiyor.

Milli Eğitim Bakanlığı geçen yıl Büyükşehir statüsüne sahip 16 ilde başlattığı e-kayıt uygulamasına bul yıl tüm okullarda geçerken, e-kayıt uygulaması dün başladı. E-kayıt uygulaması TÜİK ile işbirliği içerisinde gerçekleştirilecek.

TÜİK İŞBİRLİĞİNDE E-KAYIT

MEB yetkililerinden edinilen bilgiye göre, e-kayıt yaptırmak isteyen veliler, ikametgah adreslerine yakın olan okullara giderek buralarda kayıt yaptırmak durumundalar. TÜİK tarafından oluşturulan sistem yardımı ile kayıtlar alınırken, TÜİK verileri ile öğrencilerin verileri arasında farklılık yaşanması ihtimaline bir aksama yaşanmaması için, velilerin okullara gitmesi gerekiyor. e-kayıt sistemi ile "kayıt parası" alınmayacağını belirten yetkililer, e-kayıt ile kayıt işlemlerinin basit, pratik ve hızlı olduğunu söylediler.

OKULA YENİ BAŞLAYANA ABİ-ABLA İZNİ

Bakanlığın e-kayıt sisteminde öncelikli olarak öğrencilerin bulunduğu bölgelerdeki okullara kayıt yaptırması esas alınırken, üç halde bu durum göz ardı edilebilecek. İlk olarak veliler, çocuklarının çalıştıkları yere yakın bulunan bir okula gitmesini istemesi halinde, işyerlerinden bir belge alarak işyerine yakın bölgedeki okula başvurabilecekler. İkinci olarak, yeni kayıt yaptıracak olan öğrencinin abisi yada ablasının başka bir okulda olması halinde abisi veya ablasının okuluna kayıt yaptırmasına izin verilecek. Bakanlık ayrıca ilköğretime kayıt yaptıracak öğrencilerin mezun oldukları ana sınıfların bulunduğu okula gitmesine izin verecek. Bakanlık, söz konusu durumlara sahip öğrencilere sosyolojik olarak öğrencilerin ve ailelerin durumunu göz önünde bulundurarak izin verdi. Buna karşın Bakanlık, bu durumlar dışındaki hiçbir öğrenciye ikametgah adreslerinin uzağında bulunan okullara kayıt olmasına izin vermeyecek.

(ANKA)