kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Haziran 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Kimseyi kandırmadım' mektubuyla intihar etti

Serdar CANİPEK - Rıdvan TEZEL - Mustafa KAYA - Çağ
Banker Kastelli olarak bilinen Cevher Özden 6 mektup ve borç listesi bırakarak intihar etti. Notta, "Niyetim kimseyi kandırmak değildi" diye yazdı..
Bankalara yüzbinlerce YTL kredi kartı borcu bulunan Türkiye'nin "Banker Kastelli"si Abidin Cevher Özden, Kadıköy'deki işyerinde ağzına sıktığı tek kurşunla intihar etti. Yaklaşık 11 ay önce de üvey oğlunun mezarı başında intihar girişiminde bulunduğu iddia edilen Özden, kızına, evindeki yardımcısına, Erdoğan Demiören'e, basına, savcıya ve avukatına 6 mektup bıraktı. Mektuplardaki mesajın aynı olduğu bildirildi. 24 yaşında borsaya giren, henüz 31 yaşındayken soyunduğu bankerlikle bir dönem Türkiye'nin sayılı zenginleri arasına girmeyi başaran, namı diğer "Banker Kastelli" Abidin Cevher Özden, dün kendi yaptırdığı, ancak borçları nedeniyle satmak zorunda kaldığı işhanındaki kiracı olduğu bürosunda, 75 yaşında, tek kurşunla hayatına son noktayı koydu.

AĞZINA ATEŞLEDİ
Özden dün sabah beraberinde şoförü, koruması ve yardımcısı (mektup bıraktığı) olduğu halde Kadıköy Kuşdili caddesi Efes Han'ın ikinci katında bulunan bürosuna geldi. İçinde sadece 4 sandalye, bir masa, bir bilgisayar bulunan bürosuna girdi. Ancak kısa süre sonra Özden, koruması ve yardımcısını "Yalnız kalmak istiyorum" diyerek bürodan dışarı çıkardı. Saat 13.15 sıralarında da, "bulundurma ruhsatlı" Smith Wesson marka 357 Magnum tabancayı ağzına dayayarak ateşledi. Bürodan gelen silah sesi üzerine içeri giren koruması ve yardımcısı, Özden'in cansız bedenini sekreter koltuğunda buldu.

VEDA MEKTUBU
İntihar olayının ardından büroda inceleme yapan polis, Özden'in kızına, evindeki yardımıcısına, Erdoğan Demiören'e, basına ve savcıya yazdığı 5 ayrı mektup buldu. Özden'in mektubunda, "Niyetim kimseyi aldatmak ve kandırmak değildi. Medya ve basın üzerime çok geldi. Psikolojim bozuldu. Hiç yoktan yere suçlandım. Ailem ile aram bozuldu. İşlerim bozuldu. Ölümümden kimse sorumlu değildir" diye yazdığı öğrenildi. Özden'in, avukatı Tufan Atlı'ya aynı mektubu geçtiğimiz cuma günü verdiği, ancak avukatının mektubu okumadığı öğrenildi. Cinayet masası polislerinin ve Cumhuriyet Savcısı'nın olay yerinde 3 saat süren incelemesinin ardından ceset, otopsi için Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Özden'in cenazesi Adli Tıp Kurumu'na oğlu Bozkurt Özden, koruması Erkan Şat ve şoförü Aygün Bektaş tarafından taşındı. Özden'in 7 ay önce işten çıkardığı sekreteri Pınar Yaşar'ın da haberi alınca işhanına gelerek gözyaşı döktüğü gözlendi. Yaşar gazetecilerin soruları üzerine, "Son zamanlarda çok içine kapanıktı, maddi sıkıntıları olduğunu biliyorduk. Bu sıkıntıları hep içine atardı. İyi biriydi, olaydan sonra aradılar, ben de geldim" dedi

MÜCADELEDEN KAÇTI
Avukatı Tufan Atlı, Özden'in kendisine verdiği mektubu henüz açıp okumadığını belirterek, "Ancak o gün (geçtiğimiz cuma günü) yine maddi sıkıntılarının olduğunu söyledi. Ben de kendisine, '1988 yılında sıkıntıya girdiğinde yeneceğimizi ve yendiğimizi, bu sıkıntıları da atlatacağımızı' söylemiştim. Ancak, refah içinde bir hayattan sıkıntılı bir hayat içerisine düşmüştü. Bu sıkıntı da bu sonucu doğurdu. Bu defa başardı" dedi. Atlı, Özden'in intihar nedeni hakkında, "70'li yaşlarının sonundaydı. Mücadeleden kaçtı. Sebebi bu. Son dönemde ölümü çok düşünüyordu. Onu çok hayata bağlamaya çalıştım ama olmadı" diye konuştu. Özden'in oğlunun mezarı başında intihar etmek için kullandığı marka tabancayı, koruması Erkan Şat'ın hediye ettiği öne sürüldü. Özel Harekât Daire Başkanlığı'ndan emekli olduğu öğrenilen Şat ise, "Smith Wesson'u bir emniyet müdürü hibe etmişti" dedi. Özden 20 yıl önce intihar ettiği ofiste Kürşat Yılmaz'ın adamları tarafından ayağından vurulmuştu. Özden'in Efes Çarşısı'ndaki komşularından İlknur Yavuzoğlu, "Burada 20 dükkan'ı vardı. hepsini sattı, sonradan kendi sattığı büroyu kiraladı. Bize karşı çok iyi insandı" dedi. 10 yıllık komşusu Hüseyin Küskü ise, "Gayet neşeli bir insandı. Herkesle selamlaşırdı" diye konuştu.
Haberin fotoğrafları