kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Haziran 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

TRT'de Kürtçe kanala Kürt kökenli yönetici

Olcay AYDİLEK ANKARA
TRT, Kürtçe yayın yapacak kanal için koordinatör arıyor. Kurumun kanalı, Kürt kökenli, ulusal değerlere ve ülkenin bölünmez bütünlüğüne bağlı bir kişiye emanet edebileceği belirtiliyor..
TRT, Kürtçe yayının başına getireceği yönetici için arayışlara başladı. 24 saat esasıyla yayın yapacak kanala, Kürtçe'ye her yönüyle hâkim bir yönetici getirilecek. TRT'nin, kanalı Kürt kökenli, "ulusal değerlere" ve "ülkenin bölünmez bütünlüğüne" bağlı bir kişiye emanet edebileceği ifade ediliyor. TRT yasasında yapılan değişiklikle Kürtçe, Farsça ve Arapça yayınların önü açılmıştı. Söz konusu yayınlar için hazırlıklara başlayan TRT, Kürtçe 24 saat yayın yapacak olan kanala koordinatör arıyor. Kürtçe'ye ve lehçelerine son derece hâkim biriyle çalışmayı düşünen TRT, Kürt kökenli, ulusal değerlere ve ülkenin bölünmez bütünlüğüne bağlı birini de Kürtçe kanalın başına getirmeyi istiyor.

EYLÜLDE BAŞLAYACAK
SABAH'ın TRT kaynaklarından edindiği bilgiye göre, TRT aday adaylarıyla görüşmelere başladı ve Kürtçe kanalın başına getirilecek yönetici adaylarıyla ilgili güvenlik soruşturması da bir yandan sürdürülüyor. TRT'nin Kürtçe kanalı eylül ayında yayına başlayacak. TRT, sahip olduğu kanallardaki yayın kalitesini artırmak için yatırım atağına da hazırlanıyor. TRT'nin bu amaçla isteği ödeneğin, Devlet Planlama Teşkilatı'ndan (DPT) vize aldığı kaydedildi. TRT kaynakları, ödeneğin çıkmasının önemli olduğuna işaret ederek, "Gerekli yenileme yatırımları yapılacak. TRT, eylül ayındaki yeni yayın dönemine daha dinamik girecek" dedi.