kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Haziran 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Yüzlerce İstanbullu keneden hastaneye başvurdu

Yeni Haber
İstanbul'da dün piknik alanlarına giden yüzlerce kişi, kene ısırması şikayetiyle hastanelere başvurdu. ..
İLİŞKİLİ HABERLER
Yüzlerce İstanbullu keneden hastaneye başvurdu
Hafta sonunu yakınlarıyla birlikte piknikte geçiren İstanbullular, piknik dönüşü vücutlarında kene olduğunu fark ederek, kene vakalarına bakan Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne akın etti.

Aralarında çocukların da bulunduğu yüzlerce vatandaş, hastanenin Cildiye servisini doldurdu. Kene vakalarının, mesire alanlarının ilaçlanmamasından kaynaklandığını ileri süren vatandaşlar, belediye yetkililerine tepki gösterdi.

Pazar gününü yakınlarıyla birlikte piknik yaparak geçirmek için Kemerburgaz, Arnavutköy, Çekmeköy mesire alanları ile Sarıyer ve Şile ormanlarına akın eden vatandaşlar, evlerine gittiklerinde vücutlarına kene yapıştığını fark etti. Tedirgin olan yüzlerce vatandaş gittikleri sağlık kuruluşlarından Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Acil servisi dolduran piknikçiler, işlemlerini tamamladıktan sonra Cildiye Bölümü'ne gönderildi. Burada vücutlarındaki keneler çıkarılan vatandaşlar, sevk edildikleri Enfeksiyon Hastalıkları Bölümü'nde muayene edildikten sonra, ateş, diş kanaması, kusma gibi belirtilerin olması durumunda terar başvurmaları söylenerek, evlerine gönderildi.

Kene ısırması şikâyetiyle hastaneye akın eden vatandaşlar hafta sonunu değerlendirmek, vakit geçirmek için pikniğe gittiklerini ancak eve dönüp giysilerini değiştirirken vücutlarındaki küçük bir böcek büyüklüğündeki keneleri fark ettiklerini söyledi.

Kenenin çok küçük ve koyu renkte olduğuna dikkat çeken vatandaşlar, gittikleri sağlık kuruluşlarından Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildiklerini ifade etti. Mesire yerlerinin ilaçlanmaması nedeniyle kene ısırmalarına maruz kaldıklarını söyleyen Gülhan Rıdvan, mesire alanlarının bağlı olduğu belediyeleri suçladı. Belediyelerin gerekli ilaçlamayı yapmadığını ileri süren piknikçiler, ilgili makamları suçlayıp, tepki gösterdi.

Eşi ve çocuklarıyla birlikte pikniğe giden Ahmet Ardıç'ın çocuklarının vücuduna kene yapıştığı görüldü. Piknikten sonra eve geldiklerinde keneleri fark ettiklerini belirten Ardıç, "Piknikten sonra kene bulunması ihtimaline karşı vücudumuzu kontrol ettik. Çocuklarımın vücudunu kontrol edince, keneleri ilk önce toprak zannettik. Fakat; dokununca hareket ettiğini gördük. Biz de keneye hiç dokunmadan hastaneye geldik" diye konuştu.

Kene ısırmasına maruz kalan piknikçilerin hastaneye başvurmaları devam ederken gece yarısına kadar 200'den fazla vatandaş hastaneye gelerek doktor kontrolünden geçti. Geçen pazar da Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kene ısırması şikayetiyle 552 kişinin başvurmuştu.

CİHAN