kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Haziran 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Taytları için dövülen takım yarıştan çekildi

SABAH
Sapanca'da tayt giydikleri gerekçesiyle 25 kişinin dövdüğü Ankara Üniversitesi kürek takımı yarışmadan çekildi. Olayın, gençlerle para isteyen değnekçiler arasındaki tartışma sonrası alevlendiği ortaya çıktı..
Ankara Üniversitesi Kürek Takımı'nda bulunan sporcuların "Türkiye Kürek Şampiyonası"na katılmak üzere geldikleri Sapanca'da önceki akşam yaklaşık 25 kişilik grubun saldırısına uğramasıyla ilgili olarak 5 kişi gözaltına alındı. Zanlılardan 4'ünün yaşının küçük olması nedeniyle serbest bırakıldığı belirtilirken, zanlılardan 2'sinin 5 ve 2 gün işgücüne mani olacak şekilde rapor aldığı öğrenildi. Olayın park parası isteyen değnekçilerle çıkan tartışma sonucu tetiklendiği öğrenilirken, yaralanan ekip yarışmadan çekildi.

ÇEVREDEKİLER DE KARIŞTI
Olay önceki akşam saat 19.45 sıralarında meydana geldi. Prof. Dr. Yılmaz Akça başkanlığındaki yaklaşık 14 sporcu, akşam yemeği için bir araçla Sapanca Öğretmenevi'ne gitti. İddiaya göre araçlarını park eden sporculardan, değnekçi tabir edilen 3 kişi otopark parası istedi. Ancak sporcular, "Burası yol. Niye para verelim ki?" dedikten sonra öğretmenevine yemek yemeye girdiler. Yemek sonrası dışarı çıkan sporcular, araçlarının lastiklerinin patlatıldığını gördü. Üzerlerinde tayt ve şort olan, bazıları ise ay-yıldızlı milli forma giymiş sporcular, bunun üzerine kendilerinden az önce para isteyen 3 kişiyle tartışmaya başladı. İddiaya göre tartışma sırasında 3 kişi, "İlçe merkezinde böyle taytla-şortla geziyorsunuz. Nedir bu hal" diye bağırdı. Bu kez durumu tayt ve şort tepkisi olarak algılayan çevredeki vatandaşların da devreye girmesiyle kavga çıktı. Sayıları 25'i bulduğu belirtilen bir grup genç, sporcuları feci şekilde dövdü. Polis merkezine 25 metre mesafede yaşanan olayın ardından saldırganlar kayıplara karıştı.

BİRİ BEYİN TRAVMASI GEÇİRDİ
Kavgada sporculardan Sait Alican Çiftçi beyin travması geçirdi. Prof. Dr. Yılmaz Akça, yaralanmış olan ekibin tamamını yarışmadan çektiğini belirterek, "Olaylardan zarar görmemiş olan bayan sporcularımı yarışa soktum. Halbuki bu Türkiye Şampiyonası'na altı aydır hazırlanıyoruz. Böyle bir şanssızlık yaşanması bize mani oldu'' dedi.
Haberin fotoğrafları