kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Haziran 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

MİT'te bir ilk

Yeni Haber
Milli İstihbarat Teşkilatı, ilk defa askerlik yapmamış ancak tecilli erkek istihbarat uzman yardımcısı alacak. Daha önce de Eylül 2007'de eleman alan MİT, 15 gündür sitesinde yayınladığı personel alım ilanında "Askerlik durumunu (Terhis veya tecil) gösteren belge" ifadesine yer verdi. Böylece MİT tarihinde ilk defa askerliğini yapmamış istihbarat uzman yardımcısı olarak personel alımına başlamış oldu.

MİT'in İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı'nca hazırlanan, istihbarat uzman yardımcısı alımını ilanı 15 önce tekrar resmi internet sitesine konuldu. Buna göre MİT, Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinin Uluslararası İlişkiler Kamu Yönetimi Siyaset Bilimi İşletme İktisat Maliye Çalışma Ekonomisi Ekonometri bölümleri ile ilgili fakültelerin Psikoloji, Sosyoloji, Antropoloji, Felsefe Tarih, Halkla İlişkiler ve Gazetecilik bölümlerinden mezunlar arasından alım yapacak.

Erkek İstihbarat uzman yardımcılığı için MİT'in açtığı sınavda başarılı olmalarının yanı sıra adayların, 2006-2007 KPSS'de P1 puan türünden 85 ve üstü puan almış olmaları gerekiyor.

Yabancı dil yeterlikleri de değerlendirilecek adaylardan Arnavutça ve Gürcüce'de MİT'in sınavında başarılı olma şartı aranırken diğer tüm dillerde KPDS'den en az 70 puan almış olma şartı gerekiyor.

Adayların ayrıca başvuru tarihi itibariyle lisans mezunlarının 30, yüksek lisans ve doktora yapanların ise 32 yaşlarını aşmamış olmaları, halen askerlik görevinde bulunanların da üç ay içinde terhis olabilecek durumda olmaları ya da bu görevi tecil ettirmiş olmaları gerekiyor.

MİT, başvuru dilekçelerini değerlendirdikten sonra, uygun bulunan adayları kompozisyon sınavına ve mülakata alacak.

Başvurular MİT'e posta yoluyla yapılacak. Başvuru yapmak isteyenlerin, MİT'in www.mit.gov.tr adresli sitesinde yer alan gerekli belgeleri adaylar, PK 955 Ulus Ankara adresine göndermeleri gerekiyor.

(ANKA)