kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Haziran 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Emniyet şube müdürleri de Ergenekon tehdidi altında

Ferit ZENGİN / SABAH
Ergenekon soruşturmasını yöneten savcı Öz'den sonra iki emniyet şube müdürünün de tehdit edildiği ortaya çıktı. Müdürlere verilen yakın koruma aktif hale getirildi..
Ergenekon operasyonu soruşturmasını yöneten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz'ün ölümle tehdit edilmesinin ardından tehdit altındaki şahısları korumakla görevli olan Emniyet yetkililerinin de benzer tehditlerle karşı karşıya kaldığı ortaya çıktı. Soruşturmanın operasyon ayağını yöneten Terörle Mücadele Şube Müdürü Selim Kutkan ile Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Mutlu Ekizoğlu'na daha önce verilen yakın korumanın aktif hale getirildiği öğrenildi. Ocak ayında başlatılan Ergenekon operasyonunu izleyen günlerde tehditler iki şube müdürüne yönelince, Emniyet bu iki müdüre yakın koruma verdi.

EMNİYETTE BİLE KORUNUYORLAR
Yoğun baskının yanı sıra savcı Zekeriya Öz gibi ölüm tehditleri alan iki şube müdüründen Selim Kutkan'ın bu yıl ikinci sınıf emniyet müdürlüğüne terfi ettiği, Mutlu Ekizoğlu'nun ise operasyonların teknik aşamasının beyni olduğu öğrenildi. Emniyet içerisinde dahi, birebir yakın korumaya alınan iki şube müdürüne gelen tehdit telefonlarının araştırmasının da sürdüğü, gelen ölüm tehdidi içerikli telefonların bir kısmının ankesörlerden yapıldığı da öğrenildi. Savcı Zekeriya Öz'ün suç duyurusunun ardından yapılan araştırmalarda 23 Ocak'ta başsavcılığı arayan meçhul kişinin zabıt kâtibine "Savcı tehlikeli işler yapıyor. Veli Küçük'le uğraşmasın. Şemdinli savcısının sonunu iyi bilir" dediği tespit edilmişti.

'VELİ PAŞA'YA BİR ŞEY OLURSA ...'
Benzer tehdidin operasyonun başında yine ocak ayı içerisinde, emekli general Veli Küçük'ün gözaltında bulunduğu sırada İstanbul Emniyeti'ne geldiği ve arayan şahısın telefondan "Veli paşaya bir şey olursa hepiniz havaya uçarsınız" dediği öğrenildi. Operasyonun başında, kurum olarak tehdit edilen İstanbul Emniyeti'ne, ilerleyen operasyon sürecinde tehdit telefonlarının devam ettiği, fakat üçüncü halkadan sonra tehditlerin bu iki şube müdürüne yöneldiği de öğrenildi.