kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Haziran 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
MAHMUT ÖVÜR

Tekel deposundan beş yıldızlı otele

İstanbul Boğazı müthiş bir otele daha kavuşuyor, Four Seasons Boğaziçi Hotel . Önümüzdeki ay açılışı yapılacak otel, Beşiktaş Meydanı'nı Boğaz yolunda biraz geçince deniz kıyısında yer alıyor.
70'li yılların sonunda Çırağan'ın da bulunduğu o boğaz kıyılarından denize giren biri olarak, o depoların metruk hallerini çok iyi hatırlıyorum. Şimdi o güzelim Boğaz hattında farklı dünya markaları yaratılıyor. Four Seasons da bunlardan biri olacak gibi.
Önceki akşam işadamı Mesut Toprak, gelecekte sadece Türkiye'nin değil dünyanın en iyi otelleri arasına girecek yeni otelini, açılış öncesi yakın dostlarına gezdirdi.
Son yıllarda tekstil sektöründeki sıkışma nedeniyle olsa gerek, birçok büyük tekstilci turizm sektörüne yöneldi. Toprak bu ekolün öncülerinden biri...
O geceki misafirleri arasında başta Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen olmak üzere, çoğu tekstil sektöründen gelen işadamları Oğuz Satıcı, Süleyman Orakçıoğlu, Zafer Yıldırım, Zafer Kurşun, Osman Benzeş ve Abdullah Kiğılı gibi isimler vardı. Oteli dolaşırken herkes çok etkilendi çünkü her karesi adeta nakış gibi işlenmiş...
Four Seasons Boğaziçi Hotel hem dünya çapındaki kaliteli hizmetiyle, hem de Boğaz'daki muhteşem mekânıyla İstanbul'a büyük değer katacak.