kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Mayıs 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

CHP'de "Önder Sav" sıkıntısı

Yeni Haber
CHP yönetiminde, partinin son dönemde en fazla tartışılan isimlerinin başında gelen, Genel Sekreter Önder Sav'ın adının karıştığı olaylar sıkıntı yarattı. Haziran başında Güneydoğu'ya çıkarma yapmaya hazırlana CHP'de, "telekulak" krizi yaşanıyor. Son kurultayın ardından yoğun bir çalışma temposu oluşturan parti yönetimi, Genel Sekreter Önder Sav'ın adının karıştığı iki olay nedeniyle sıkıntılı günler geçiriyor. Bazı parti yöneticileri, son iki olayın partinin kurultay sonrası yakaladığı olumlu gelişmeyi tersine çevireceği endişesi taşıyor. Sav'ın, Vakit gazetesi tarafından arandığı ve 44 dakika irtibatta kaldığını gösteren Türk Telekom kaynaklı belge de partide kafaları karıştırdı. Parti içinde, söz konusu belgenin "teknolojik bir hile ile" hazırlanabileceği görüşünün yanı sıra, Sav'ı "dikkatsiz" davranmakla suçlayan görüşler de yüksek sesle dile getiriliyor.

CHP'nin tartışmalı isimlerinden Önder Sav'ın adının karıştığı iki olay nedeniyle parti yönetimi sıkıntılı bir dönem yaşıyor. Özellikle eski Bolu Valisi Ali Serindağ ile yaptığı görüşmenin basına sızması ve sonrasında yaşanan gelişmeler nedeniyle, parti içinden Sav'a yönelik aleyhte sesler yükselmeye başladı.

"SAV'IN KONUMU GÖZDEN GEÇİRİLMELİ"

CHP'nin 32'nci Kurultayına damgasını vuran ve parti yönetiminin şekillenmesinde ağırlığı hissedilen Sav'ın, son iki haftada adının karıştığı iki olay, hem kendisini hem de CHP'ye zor anlar yaşatacağa benziyor. Vali Serindağ ile yaptığı görüşmenin içeriğinin basına yansımasının ardından, "dinleniyorum" açıklaması yapan Sav'ın bu iddiasına karşı, Ankara İl Telekom Müdürlüğü'nün görüşmenin yapıldığına ilişkin belgesi CHP'yi karıştırdı. Üst düzey bazı parti yöneticileri, Sav'ı "dikkatsizlikle" suçlarken, partinin kurultay sonrası sağladığı ivmenin tersine dönmesinden endişe duyduklarını söyledi. Sav'ın partiye zarar verdiğini öne süren yöneticiler, parti içinde "bir durum değerlendirmesi" yapılması gerektiği görüşünde. Genel Sekreterlik makamının önemine işaret eden yöneticiler, "Dileğimiz, bu olaydan CHP yara almadan kurtulur" diye konuştular. Yönetim içinde bir durum değerlendirmesine ihtiyaç olduğunu ifade eden bazı yöneticiler ise, Önder Sav'ın parti içindeki konumunun yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini ifade ediyorlar.

"TEKNOLOJİK HİLE OLABİLİR"

CHP Lideri Baykal ve Genel Sekreter Önder Sav'ın, "dinlemeye" ilişkin iddialarının titizlikle incelenmesi ve konunun sonuna kadar incelenmesi gerektiğine işaret eden bazı parti yöneticileri ise, Telekom kaynaklı belgeye ise temkinli yaklaşıyorlar. Esas kayıtların Türkcell kayıtlarıyla ortaya çıkacağına işaret eden parti yöneticileri, Sav'ın, Vali Serindağ ile görüşmesi sırasında "iki kez telefonum çaldı" açıklamalarına da dikkat çekiyor. Telefon kapalıyken bile dinlenebileceğine dikkat çeken parti yöneticileri, konunun açıklığa kavuşturulmasında yargıya güvendiklerini söyledi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının konuyu araştırdığına işaret eden yöneticiler, "Burada son kararı yargı verecek. Sonuçta, teknoloji çok ilerlemiş durumda. Burada teknolojik bir hile de söz konusu olabilir. Bu konunun da üzerine ciddiyetle gidilmeli" diye konuştular.

(ANKA)