kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Mayıs 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

CHP'nin Sav'ı çöktü

CHP'nin "telekulak" iddiaları doğru çıkmadı. Telekom'un belgelerine göre Önder Sav'ın görüşmeleri Vakit muhabiri tarafından kaydedilmiş..
Cumhuriyet Halk Partisi'nin "telekulak skandalı" dediği Önder Sav- Ali Serindağ görüşmesinin kayıtlarıyla ilgili ilginç bir belge ortaya çıktı. Ankara İl Telekom Müdürlüğü'nce hazırlanan bu belge CHP lideri Deniz Baykal'ın "Hükümet CHP'lileri dinletiyor" iddiasını çürütüyor. Ortaya çıkan belgede CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın, konuşma dokümlerini yayımlayan Vakit gazetesinin telefonundan arandığı ve görüşmenin 44 dakika sürdüğü bilgisi yer alıyor. Belgeye göre Önder Sav sabah saat 10.03'te aranmış. Bu saat, Sav'ın, eski Bolu Valisi Ali Serindağ'ı partideki makamında ağırladığı zamanla uyuşuyor. Ankara İl Telekom Müdürlüğü'ne ait belgeye göre, Vakit gazetesi muhabirleri 0312 310... numaralı büro telefonundan Sav'a ait 0532 371... numaralı cep telefonunu aramış ve görüşme 44 dakika 6 saniye sürmüş. Bu 44 dakika, Vakit'in Ankara Temsilcisi Serdar Arseven'in iddiasına göre Sav'ın telefonu açık unuttuğu süreye denk geliyor. Arseven, ellerinde gazeteden CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın cep telefonunun arandığına ve görüşmenin 44 dakika sürdüğüne dair bir doküman bulunduğunu söylemişti. Sav'ın bu süre zarfında telefonu açık unuttuğu belirtilmişti.

GÜNDEMİ İŞGAL ETTİ
CHP'li Önder Sav, üç gün önce Serindağ ile yaptığı bir görüşmenin kayıtlarının Vakit gazetesinde yayımlanması üzerine, devlet içinde örgütlenmiş bir şebekenin kendisini dinlediğini ve görüşme kayıtlarının dinci bir gazeteye sızdırıldığını iddia etmişti.
Haberin fotoğrafları