kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Mayıs 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
NAZLI ILICAK

Yargıtay'dan açıklama

Yargıtay'dan bir açıklama geldi. Basın Bürosu, "Yargıtay Başkanı'nın anayasaya aykırılık teşkil edecek bir konuda, Genelkurmay Harekât Başkanı ile görüşme yaptığına ilişkin ifadelerin gerçek dışı olduğunu" belirtiyor. "Bir önceki Yargıtay Başkanı Osman Arslan, 12 Aralık 2007'de Genelkurmay Başkanı'na bir veda ziyaretinde bulunmuş, Genelkurmay Başkanı dışında da hiçbir yetkiliyle görüşmemiş. Keza, yeni başkan Hasan Gerçeker de, bir Genelkurmay yetkilisiyle hiçbir zaman bir araya gelmemiş."
Bunları duyduğuma çok memnun oldum.
Düzeltme yazısında Basın Bürosu diyor ki: "Öncelikle bilinmesi gerekir, bağımsız yargı erkinin üst konumunda yer alan Yargıtay Başkanı'nın hangi sebeb ya da gerekçeyle olursa olsun BİR YERLERE ÇAĞRILMASI mümkün değildir. Yasal çerçevede, kurumsal anlamda bilgilendirme gerektiğinde, bu görüşme ancak YARGITAY BAŞKANI'nın MAKAMINDA gerçekleşebilir."
Olması gereken de bu zaten. Ama bizim kafamız karıştı; belki hatayı da bu yüzden yaptık. Çünkü, 10 ve 12 Haziran 1997'de, sadece Yargıtay Başkanı'nın değil, bütün Yargıtay mensuplarının Genelkurmay'daki brifinglere çağrıldıklarını ve koşa koşa gittiklerini biliyoruz. O günkü Yargıtay Başkanı Müfit Utku, Basın Bürosu'nun dediği gibi, makamında kalmayı bilseydi, bugünkü başkanların bazı davranışları da, zihinlerde soru işareti yaratmazdı.