kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Mayıs 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
NAZLI ILICAK

Büyükanıt'a iftira

Eski CHP milletvekili Fikri Sağlar, Birgün gazetesinde, ismini vermediği bir hukukçuya dayanarak, önemli bir iddiayı seslendirdi. Sözüm ona, meşhur Dolmabahçe buluşmasında, Tayyip Erdoğan, Org. Yaşar Büyükanıt'a eşinin harcamalarıyla ilgili bir dosya vermiş, o da bunun üzerine sus pus olmuş. Haydi bunu, Fikri Sağlar, "akredite olmayan" Birgün'de yazdı. "Akredite olan" yani askerin gözünde "makbul addedilen" Vatan gazetesinin manşetine taşımasına ne demeli! Başyazar Güngör Mengi'ye göre, iki gün açıklama gelmediği için haberi doğru kabul etmişler. Halbuki büyük ihtimalle, ya o yazı görülmemiştir, ya da olay büyümesin diye görmezden gelinmiştir. Çünkü, meşhur bir söz vardır: "İftira at, izi kalsın" Büyük çoğunluk inanmasa bile, bir grup insan, özellikle "ulusalcıyız" diye ortada dolananlar, bu iddiaya inanmak isteyecektir.
2003-2004 yıllarındaki darbeyi de önlediği anlaşılan Org. Hilmi Özkök gibi, siyasete müdahale etmekten nihayet vazgeçen Yaşar Büyükanıt'a karşı da, bu çevrelerde tepki mevcut. "Madem, 22 Temmuz öncesi Abdullah Gül'e karşı tavır takınmıştı; niçin Gül Çankaya'ya çıkınca sus pus oldu?" diye konuşanlara rastlıyoruz.
Bu ne biçim gazetecilik? Başbakana "şantajcı", Genelkurmay Başkanı'nın eşine ise "suiistimal yaptı" diyeceksiniz ve tek dayanağınız, "48 saat yalanlanmadı" olacak. Açıp Başbakanlığa veyahut Genelkurmay'a sormuyorlar. Sansasyonel haber peşinde koşanlar, tekzip edilecek bir gelişmeyi zaten kaynağına sormaz. Bu dedikodu, Büyükanıt'ın ılımlı davranışlarını onaylamayan Vatancıların işine de geliyor. Acaba başkalarının da işine geliyor mu? Bir dirsek teması var mı?
Baktım Hürriyet gazetesi telâşlanmış. "Niçin Vatan' ın yayınını Aydın Doğan'a bağlıyorsunuz?" diye Sabah'tan hesap soruyor. Patrona malûmat verilmemiş olabilir. Aslında böyle hassas bir konuda, mutlaka haber verilir de, haydi bilgisi yoktu diyelim. Ama, şimdi Aydın Doğan'ın manşeti atanlara karşı nasıl davranacağı çok önemli. Doğan Medya Grubu, basın meslek ilkeleri açısından ağır ihlâl oluşturan bu yayınla ilgili, bir yaptırım uygulayacak mı?