kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Mayıs 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
NAZLI ILICAK

Elizabeth'in ardından tartışmalar

Kraliçe Elizabeth memleketine dönerken, hepimizde "Hoş bir lezzet" bıraktı. İngilizlerin özel bir tatlısı var mı bilemiyorum ama, çoğumuza göre o, "lokum gibi" bir anneanneydi. Elizabeth'e ilgi yoğundu: Kimi davetlere gitti; kimi davetle ilgili ahkâm kesti; kimi de tavır aldı. Baykal'ın ve Org. Yaşar Büyükanıt'ın Köşk'ü protestosu; Tayyip Erdoğan'ın smokin/papyon yerine ceket, pantolon ve kravatı tercih etmesi; Emine Erdoğan'ın resepsiyona katılmaması...
1) Baykal, Genelkurmay Başkanı gibi başörtülü First Lady'yi içine sindiremiyor. Büyükanıt seçimle gelmediği için, halkın hassasiyetleri yerine, Silâhlı Kuvvetlerin hassasiyetine özen gösterebilir. Ama diyoruz ki, Baykal'ın bu ısrarı, sakın ola sandıkta kendisine zarar vermesin.
2) Smokinli davete kravatla katılan Erdoğan neyi ispat etti? Bir şeyler kanıtlamak peşindeyse, İranlılar gibi, kravat da takmamalıydı. Zira, "bozulma(!)" kravattan başlıyor.
3) Emine Erdoğan ile Hayrünnisa Gül arasında problem yok. Emine Hanım, laikçi takımı rahatsız edici bir imaj vermemek amacıyla özenli davranıyor : "Hem cumhurbaşkanı, hem başbakan, hem de dışişleri bakanının eşleri örtülü, devletin zirvesi türbanlı" söylemi var ya, buna zemin oluşturmak istemiyor. Emine Hanım, öyle dünyevi hırslarla dolu bir kadın değil ki, "First Lady olamadım" diye haset etsin. Hem bu gidişle, ne malûm, bir gün onun da First Lady olmayacağı.