kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Mayıs 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Vahim iddia: Devlet dinledi ve servis yaptı

ANKARA
CHP lideri, Sav'ın konuşmalarının emniyet tarafından dinlenip bir gazeteye verildiğini söyledi. İçişleri iddiayı yalanladı. AKP'li Fırat ise, "Baykal iddialarını ispatlamazsa müfteri olur" dedi..
CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın makam odasının yasadışı yöntemle dinlendiği iddiası, hükümetle ana muhalefeti karşı karşıya getirdi. CHP Genel Başkan Baykal konuyla ilgili şunları söyledi:

* GÜVENLİK GÜÇLERİ DİNLEDİ: Genel sekreterin odası devletin güvenlik güçleri tarafından dinlendi ve dinci bir gazeteye servis yapıldı. Cuma günkü görüşme, pazartesi günü gazete manşetinde yer aldı. Bu, sıradan telefon dinleme olayının çok ötesindedir.

* ORTAM DİNLEMESİ YAPILDI: Genel sekreterin odasında iki kişi arasındaki görüşme, kelime kelime gazeteye yansıtılmıştır. Bu olayla devletin güvenlik güçlerinin, ana muhalefet partisinin genel sekreterini, anayasal demokratik haklarını bir tarafa bırakarak, çalışma ortamında dinlediği ortaya çıkmıştır.

* DİNCİ GAZETE BAĞLANTISI: Bu dinlemenin bir dinci gazeteye servis edildiği, dinci gazete ile dinlemeyi gerçekleştiren devlet içindeki bu yapılanma arasında çok yakın bir bağlantının bulunduğu, suçüstü konumunda ortaya çıkmıştır.

* DEVLET METAMORFOZU: Bu kadar fütursuz, gözü kara, aldırmaz biçimde insanın özel yaşamına tecavüz edilmesi ve sonra yandaş bir gazetede teşhir edilmesi, rejimin ne hale geldiğini göstermektedir. Devlet devlet olmaktan çıkmaya başlamıştır.

* BAŞBAKAN KİMLERİN BAŞBAKANI: Dünyanın herhangi bir demokrasisinde böyle bir olay yaşansa, ertesi gün iktidarın, sorumlu bakanın derhal görevden ayrılması beklenir. Bizde sanki en olağan haklarını kullanıyorlarmış gibi bir yaklaşım içindeler. Başbakan kimlerin Başbakanı?

* BİRBİRİMİZİ ALDATMAYALIM: Dinlemenin ancak güvenlik güçlerinin elinde olabilecek bir teknoloji ile yapıldığı çok açık. Güvenlik güçlerinin niteliği, zaafıyla ilgili tespitler uzun süredir yapıldı, biliniyor. Bu iktidarın kontrolü altındaki insanlar, bu çok açık, hiç birbirimizi aldatmayalım.

* ÇETE DEVLETE YERLEŞİYOR: ('Dinlenmekten korkuyor musunuz?' sorusuna karşılık): Devletin güçlerinin çok kötü biçimde, hukuka aykırı olarak kullanılmakta olduğunu görüyorum. Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Paksüt olayında da aynı manzara söz konusu. Bu bir çeteleşme anlayışının, devlet düzeni içine yerleştirilmesi anlamına geliyor.
Haberin fotoğrafları