kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Mayıs 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Haber turu

'Faşist Demirel' diyen öğrencilere gözaltı
9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'i protesto eden 5'i öğrenci 6 kişi gözaltına alındı. Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ)'nin düzenlenlediği 'Türkiye ve Dünya' konulu söyleşiye davetli olarak gelen Demirel, söyleşi için kürsüye çıkıp davetlileri selamladığı sırada bir grup öğrenci tarafından protesto edildi. 'Faşist Demirel' diye bağıran öğrencilere güvenlik güçleri müdahale etti. Yaka paça salondan alınan öğrenciler, Ezgi Ö., Özgür F.C., Berk L., Taner Ç. ve Engin Y. isimli öğrenciler Çevik kuvvet ekipleri tarafından araca bindirilerek gözaltına alındı.

Hoca'ya güneşlenme serbest, deniz yasak
"Kayıp trilyon'' davasında, hakkında verilen cezayı Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Altınoluk beldesindeki evinde çekmeye başlayan eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'a, infazı süresince uyması gereken kurallar tebliğ edildi. Burhaniye Cumhuriyet Başsavcılığı bünyesindeki Denetimli Serbestlik Bürosu'nca hazırlanan programa göre Erbakan, 26 Mayıs 2008-23 Eylül 2010 tarihlerini kapsayan infaz süresince izin almadan kendisine krokisi verilen konutunun dışına çıkamayacak. Konutun bahçesi ile iskelesinin kullanımında herhangi bir kısıtlama getirilmeyen Erbakan'ın denize girmesi yasak. Erbakan, infaz süresi boyunca ziyaretçi kabul edebilecek. AA

DSP'lilerden Ecevit'e doğum günü anması
DSP Genel Başkanı Zeki Sezer başkanlığındaki partililer, Bülent Ecevit'in doğum yıldönümünü Devlet Mezarlığı'nda bulunan kabri başında karanfillerle kutladılar. Törene eşi Rahşan Ecevit katılmadı.

CHP Madımak Oteli için pazarlık ediyor
Kültür ve Turizm Bakanı Günay'ın önce müze olmasını savunduğu daha sonra da "Bütçem yetersiz, kamulaştıramıyoruz" diyerek geri adım attığı Madımak Oteli müze projesine ilişkin devreye giren CHP yönetimi, çalışmalarını sürdürüyor. CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen, 2 Temmuz 1993 yılında yaşanan olaylarda 35 kişinin yaşamını yitirdiği Madımak Oteli'nin sahibi ile geçtiğimiz günlerde parti genel merkezinde bir araya geldi. Edinilen bilgilere göre, görüşmede otelin kamulaştırılması için gerekli fiyat konusu ve süreç değerlendirildi. Otele 15 milyon YTL değer biçen Öğütçü ile tekrar görüşülmesine karar verildi. (ANKA)
Haberin fotoğrafları