kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Mayıs 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Albay Ali Öz

Öz'ü soruşturmaya yine izin çıkmadı

Necla GÖRGEÇ / HABER MERKEZİ
Trabzon Valiliği, iki astsubayın, "Dink'e suikast yapılacağını öğrendik ama komutanımız olayı kapattı" ifadesine rağmen albay Ali Öz hakkında soruşturma izni vermedi..
Trabzon Jandarma İstihbarat Birimi'nde görevli iki astsubayın "Biz Dink'e suikast yapılacağını öğrendik ama komutanımız olayı kapattı" itirafına rağmen Trabzon Valiliği, Dink ailesinin avukatlarının dönemin Trabzon İl Jandarma Komutanı Albay Ali Öz hakkında soruşturma izni verilmesi talebini reddetti.

GENELGE VAR
Valilik albay Öz ile ilgili bugüne kadar yapılan iki soruşturma izni başvurusunu da reddederken Dink ailesinin avukatlarından Erdal Doğan, Adalet Bakanlığı'nın yeni genelgesi uyarınca savcılığın izne gerek duymadan Albay Öz hakkında soruşturma açabileceğini öne sürdü. İstanbul'da suikast sonucu öldürülen Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink ile ilgili davada suikastin yapılacağının önceden bilindiği iddiaları bir başka davada ifade veren jandarma istihbarat görevlisi iki astsubayın açıklamalarıyla yeni bir boyut kazanmıştı. İlk soruşturmada suikastle ilgili istihbarat almadıklarını belirten astsubaylar Veysel Şahin ve Okan Şimşek ile Albay Öz hakkında istenen soruşturma izni reddedilmişti. Ancak astsubaylar başka bir davada ihbar aldıklarını, bunu Öz'e de ilettiklerini ancak komutanlarının "Olayı kapatın" dediğini itiraf etti. Bu itiraflar üzerine Dink avukatlarının başvurusu sonrasında Valilik, iki astsubay hakkında"görevi ihmal"den soruşturma izni verirken Öz hakkındaki izin talebini reddetti.