kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Mayıs 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Üç aylıkken kürtaj oldum aşı tedavisi görüyorum

MEHMET ÇALIŞKAN
'Anlayamazsın' albümünü piyasaya çıkaran Kibariye, birkaç ay önce mecburen kürtaj olduğunu itiraf etti: Doktorum bebeğin gelişme sorunu yaşadığını, sakat doğacağını söyledi. Ben de 3 aylıkken aldırdım. Aşı tedavisi görüyorum ve kızıma mutlaka bir kardeş yapacağım..
Kibariye, 30 yıllık müzik kariyerinin 33. albümü 'Anlayamazsın'ı geçtiğimiz günlerde piyasaya çıkardı. Yeni albümünde Sezen Aksu, Yalın, Ercan Saatçi, Selami Şahin, Sinan Akçil gibi ünlülerin şarkılarını seslendiren Kibariye, kısa sürede 'en çok satanlar listesi'nin üst sıralarına yükseldi. Her zaman şen şakrak görünen ve 'hiç üzülmez, öfkelenmez ve ağlamaz' imajı yaratan 50 yaşındaki Kibariye, yeni albümü öncesinde yaşadığı bir üzüntüyü ise şöyle anlattı:

3 AYLIKKEN ALDIRDIM
"Birkaç ay önce hamile kaldım ama çocuk karnımda gelişme sorunu yaşamış. Doktorum kürtaj olmamı, aksi halde doğacak çocuğun sakat olacağını söyledi. Ben de kürtaj oldum. 3 aylık hamileydim. Sakat doğmasın istedim. Şimdi yeniden hamile kalmak için aşı tedavisi görüyorum. Yaşımdan dolayı yumurtalıklarım zayıflamış. Yumurtalıkları güçlendirici aşılardan oluyorum." Kibariye ile hem yeni albümünü, hem sanat dünyasını hem de aile ve çocuk kavramlarına bakışı üzerine konuştuk.

* Tam 33 albüm yaptınız. Bu kadar üretken olmanızın karşılığını nasıl aldınız?
Bu kadar albüm yapmış mıyım? Şimdi geriye dönüp bakıyorum da aralarında en güzel, en içime sinen üç albümden birini şimdi yapmışım.

* Peki 'Anlayamazsın'ın diğer albümlerinizden farkı nedir?
Çok güzel şarkılar vardır, sesinize gitmeyebilir. Sesinize de gider ama bir şekilde o şarkıyı sevmezsiniz. 'Anlayamazsın'da hem şarkılar çok güzel, hem her şarkı sesime gitti, hem de bütün şarkıları sevdim. Bu nedenle de albümlerim arasında özel bir yere sahip oldu.

* Albümünüzde yine bir Sezen Aksu şarkısı olan 'Gidemem'i yorumlamışsınız...
Sezen'in şarkıları benim sesime yakışıyor. 'Gidiyorum', 'Kaybolan Yıllar', 'Unutuldum', 'Vazgeçtim', 'İstanbul İstanbul Olalı' gibi Sezen'in birçok şarkısını söyledim. Hepsi de sesime yakıştı. Sezen de bana şarkılarını verirken "Sen bu şarkıyı koparırsın" diyor. Zaten Sezen, sesine güvenmediği hiç kimseye şarkısını vermez.

SES GÜZELLİĞİ YETMEZ

* Sezen'den şarkıları kolayca alıyorsunuz, Tarkan ile düet yapıyorsunuz... Sadece sesinizle ilgili bir durum mu bu?
Tarkan'ın çocukluğunu biliyorum. Kanal 6'da program yaptığım yıllar Tarkan'ın 'Kıl Oldum Abi' dönemiydi. İlk o zaman tanışmıştık. Bir gün bana "Gün gelecek benim şarkılarımı sen söyleyeceksin" demişti. Bu sözünü unutmamış. Bir önceki albümümü hazırlarken aradı; "Sana bir şarkı vereyim. Birlikte düet yapalım" dedi. Sorunuza gelecek olursak; elbette Sezen Aksu ve Tarkan gibi bizim sektörde ekol olmuş iki isimle çalışmamın nedeni, sadece ses güzelliğiyle açıklanamaz. Alçakgönüllü olmamış olsaydım kimse beni sevmezdi. Ne kazandıysam alçakgönüllü olmaktan kazanmışımdır.

* Bu albümünüzde Yalın'ın 'İstanbul Benden Büyük' adlı şarkısını da söylediniz. Bu şarkı da çok beğeniliyor. Bu parçayı seslendirmeyi neden düşündünüz?
Yalın'a buradan sevgiler, saygılar gönderiyorum. Albümdeki bütün şarkılar harika. Yalın'ın şarkısı herkesin dilinde. Albüm için hazırlıklara başlamadan önce "Ben bu şarkıyı seslendireceğim" demiştim. Çok hoşuma gitmişti. Sağolsun Yalın da beni kırmadı ve şarkıyı verdi.

* Sanatçılar genelde birbirini kıskanır. Sizi sevmeyen, kıskanan bir meslektaşınız yok mu?
Hayır! Beni neden sevmesinler, neden kıskansınlar? Kötü bir insan, havalı bir kadın olsam o zaman sevmezler. Benim yetiştirilme tarzım, beni sevilen bir insan yapmıştır. Hiç kimseye saygısızlık yapmam. Kimseyi incitmem. Bunları öğrenirken annemden çok dayak yedim ama iyi olmuş. O çocukluk günlerimde yanlış arkadaş edindiğimde, büyüklerime saygısızlık yaptığımda, annem beni çok dövmüştü. Anneme çok kızıyordum. Şimdi ise 'İyi ki dövmüş' diyorum.

KUR'AN ÖĞRENİYOR

* Kızınız Birgül'ü de kendi yetiştirildiğiniz şekilde mi yetiştiriyorsunuz?
Ben çok dayak yedim, dayakla büyüdüm ama kızımı dövmüyorum. Kızıma doğruyu yanlışı anlatarak öğretiyorum. Benim içinde bulunduğum şartlarla, annemin içinde bulunduğu şartlar çok farklıydı. Annemin başında 8 çocuk vardı; eğitimi yoktu. Öyle her birimizi yanına çekip, uzun uzun anlatamazdı. Benim tek çocuğum ve ona ayıracak çok zamanım var. Ayrıca Birgül'ü bugünlerde Kur'an kursuna verdim. Kur'an'ı çok güzel okusun, bilsin istiyorum. Ben okuyamadım, bari kızım okusun.

* Birgül ileride hangi mesleği seçsin istersiniz?
Hiç karışmam. Hangi mesleğe yatkınsa onu yapsın. Ben desteklerim. Avukat da olabilir, şarkıcı da. Mutlu olacağı bir işi yapsın. Çünkü 'Kariyerli bir meslek yapacağım' derdine düşüp mutsuz olursa, başarılı da olamaz.