kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Mayıs 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
YEMEĞİN MÖNÜSÜ ... Çankaya sofrasının mönüsünde kabak çiçeği dolması, kıymalı su böreği, patates sarılı lagos, roka salatası, çikolatalı frambuazlı muz , şarap, Türk kahvesi vardı.

Köşk'te Bozlak havası

Ceyda DİNÇBAKIR / ANKARA
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Köşk'e çıktıktan sonra geleneksel hale getirdiği Çankaya Sofrası'nın dördüncüsünde müzik dünyasının önde gelen isimlerini ağırladı. Gül, öğle yemeğinde Orhan Gencebay, Zara, Mazhar Alanson, Neşet Ertaş, Ahmet Özhan ve Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Orkestra Şefi Rengim Gökmen ile buluştu. 2 saat süren yemekte "Bozkırın Tezenesi" olarak nitelendirilen Neşet Ertaş, saz çalıp "Divane gönlüm" türküsünü söyledi. Ertaş, bozlakların yer aldığı aryaların orkestralar tarafından seslendirilmemesinden şikayet edince "Bundan sonra senfoni orkestrasında bozlak söylenmesi" sözü aldı. Türk operasında bozlak söylenmesini Gül'e önerdiğini belirten Ertaş, "Sayın Cumhurbaşkanı da bunu kabul etti. Bundan sonra senfoni orkestrasında bozlak söylenecek. Bunun sözünü aldım" dedi.

TELİF HAKKI MASADA
Gül ile ilk kez tanışma fırsatı bulan arabesk müziğin sevilen ismi Orhan Gencebay sanat ve müzik ağırlıklı sohbetlerinde albümlerin telif hakları sorunlarından bahsettiklerini anlatırken, Mazhar Alanson "Müzikten, biraz havadan sudan güzel şeylerden bahsettik. Operaya kadar" dedi. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Şefi Rengim Gökmen'in önerisi olan "Türk Müziği Enstitüsü" oluşturma fikri de gündeme geldi. Davet edilen Sezen Aksu yoğun programından ötürü davete katılamayacağını bildirmişti.