kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Mayıs 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
KANTAR VE KARDEŞLERİ EVİNE DÖNECEK Hizbullah lideri Nasrallah önceki gün yaptığı halka sesleniş konuşmasında rehine değişikliği hakkındaki istihbarat bilgilerini onaylar bir açıklama yaptı. Ve Kantar’ın yakında ülkesine geri döneceğini söyledi...

Hizbullah'la asker değişimine onay

Ortadoğu'daki kriz yaratan konulardan birinin daha çözümü yakın... İsrailli yetkililer arabulucu eşliğinde İsrail ve Hizbullah arasında süren esir değişim görüşmelerinde sona yaklaşıldığını söyledi.....
İsrail hükümeti, Türkiye arabuluculuğunda Suriye ile yürüttüğü dolaylı görüşmelerden sonra bu kez de iki yıl önce savaştığı Lübnan'la anlaşmaya hazırlanıyor. Üst düzey İsrailli kaynaklar, Lübnan merkezli Hizbullah örgütüyle esir değişimi konusunda yürütülen görüşmelerde ilerleme sağlandığını kaydetti.

ARABULUCU ALMANYA
Almanya arabuluculuğunda dolaylı olarak yürütülen görüşmelerde, Hizbullah'ın 2006 Temmuz'unda İsrail topraklarına girerek kaçırdığı Ehud Goldwasser ile Eldad Regev'in bırakılabileceği öne sürüldü. Bunun karşılığında da İsrail hükümeti, 1979 yılında iki İsrailli'nin ölümüne neden olan ve o günden beri cezaevinde olan Lübnanlı Samir Kantar'ı (46) bırakacak. Ayrıca, Kantar'la birlikte Hizbullah adına casusluk yapan bir muhbir ile 4 Hizbullah militanı daha verilecek.

"TOP ARTIK HİZBULLAH'TA"
Üst düzey bir İsrailli yetkili, görüşmeleri doğrulayarak "Artık top Hizbullah'ın tarafında" dedi. Hizbullah lideri Hasan Nasrallah da önceki gün yaptığı açıklamada, "Samir Kantar ve kardeşleri yakına evlerine dönecek ve ailelerine kavuşacak" demişti. Alman ajansı DPA'ya bilgi veren Avrupalı bir diplomat da "Alman arabulucuların mahkûmlar konusundaki kimi engelleri aştıklarını söyleyebilirim" dedi.
Haberin fotoğrafları