kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Mayıs 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Toptan, Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’ı için 110 ülkeden gelen çocukları kabul etti. Kırgızistan’lı Suserenko "Deniz ve Mehtap" şarkısını, mikrofon gibi kullandığı kalemle söyledi.

'Ara formüllerin içinde olmam'

TBMM Başkanı Toptan, yasama, yargı ve yürütmenin çatışmasının ülkeyi kaosa götürebileceği uyarısında bulundu ve "Ara rejim formülleri içinde olmam" dedi..
Yargı ve hükümet arasındaki gerginliğin giderilmesiyle ilgili olarak TBMM Başkanı Köksal Toptan'dan da "masa" önerisi geldi. Toptan şu mesajları verdi:

* YARGI-HÜKÜMET GERGİNLİĞİ: Niçin oturup konuşmuyoruz, gazeteler, televizyonlar aracılığıyla düşüncelerimizi birbirimize iletmeye çalışıyoruz? Hükümetle sorunu olan kişi, kurum varsa oturup hükümetle konuşmalı. Bütün yollar denendikten sonra sonuç alınmazsa, fikirler kamuoyuyla paylaşılmalı.

* REFORM TASARISI: Adalet Bakanı'nın çok spontane bir davranışı var, kötü niyet aramamak gerekiyor. Bunu kendisine söylemek varken sert tepkiyi de anlayamıyorum.

* YARGI BİZE KARIŞIR: Yasama, yargı ve yürütmenin çatışması Türkiye'yi kaosa götürebilir. Yasama, yürütme ve yargı birbirine tahammül etmeli.

* TÜRKİYE'YE YAKIŞMIYOR: Türkiye'ye yakışmıyor. Avrupa'da herkes kapatma davasını soruyor ve 'Türkiye bunu da aşar' diyorum. Ne diyeyim başka?

* BAHÇELİ'NİN ÖNERİSİ: Cumhurbaşkanımız'ın takdiridir. Her konuşma katkı sağlar.

* ARA FORMÜLLERİN İÇİNDE OLMAM: Şimdiye kadar ara rejim formülleri içinde olmadım. Bundan sonra da olmayacağım.