kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Mayıs 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Andrew Moss Akın Kozanoğlu

'10 yılımıza yatırım yaptık yeni ürünlerle büyüyeceğiz'

FURKAN ALP
Sabancı Holding Finansal Hizmetler Grup Başkanı Akın Kozanoğlu, sektörün 3 yıl içinde yıllık yüzde 40 büyüyeceğini öngörerek, "Avivasa 10 yıl içinde önemli işlere imza atacak" dedi..
İngiliz sigorta şirketi Aviva'nın Türkiye'de gerçekleştirdiği ortaklığı yerinde incelemek için İstanbul'a gelen Aviva CEO'su Andrew Moss, Türkiye pazarının oldukça cesaret verici olduğunu söyledi. Moss, Türkiye'nin Avrupa ve gelişmekte olan ülkeler arasında büyüme potansiyeli ile dikkat çektiğini belirterek, Türkiye'nin bölgedeki sigorta sektörünün gelişimini takip edebilmek için referans ülkelerden biri olduğunu ifade etti. Türkiye pazarına güvendiklerini ve uzun dönemde yatırımlarına devam edeceklerini bildiren Moss, "Avivasa yüzde 24'lük pazar payı, etkileyici ilk çeyrek performansı ile hedeflerimize ulaşmak için önemli bir süreçten geçiyor. Özellikle birleşme sonrası geçen son 8 ayda entegrasyon çok başarılı bir şekilde tamamlandı. Avivasa emeklilik fonlarındaki lider konumunu korumak için yeni ürün ve projelerle yatırımlarına hız verecek" dedi. Moss, şu an için herhangi bir stratejik ortaklık veya satın almanın gündemlerinde öncelikli olmadığını söyledi.

HEDEF % 40 BÜYÜME
Moss, Türkiye pazarının Polonya, Macaristan gibi gelişmekte olan ülkelere göre ise avantajlı olduğunu belirterek, büyüme potansiyelinin hız kesmesine rağmen devam etmesinin Türkiye'yi ön plana çıkardığını kaydetti. Sabancı Holding Finansal Hizmetler Grup Başkanı Akın Kozanoğlu da 3 yıllık iş planlarına göre emeklilik alanında yıllık yüzde 40 ile 45 arasında bir büyüme hedeflediklerini açıkladı. Kozanoğlu, Avivasa'nın pazar liderliğini koruma hedefi ile büyümeye odaklandığını belirtirken, uzun vadede ise büyüme hızının sektör açısından yüzde 20 seviyelerinde olacağını söyledi. Önümüzdeki 10 yıla yatırım yaptıklarını vurgulayan Kozanoğlu, bu dönemde Avivasa'nın önemli işlere imza atacağını bildirdi.