kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Mayıs 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Haber turu...

Nisanda turist sayısı 1.6 milyonu aştı
Yılın ilk dört ayında Türkiye'ye gelen turist sayısı 4 milyon 632 bin kişiyle geçen yıla göre yüzde 12.4 artış gösterdi. Nisanda ise turist sayısındaki artışın önceki aylara göre düşük kaldığı gözlendi. Turizm Bakanlığı'nın Emniyet Genel Müdürlüğü'nden alarak düzenlediği geçici verilere göre; nisanda Türkiye'yi ziyaret eden yabancı sayısı yüzde 8.35'lik bir artışla 1 milyon 648 bin oldu. Türkiye'ye en çok ziyaretçi gönderen ülkeler sıralamasında Almanya 270 bin kişiyle birinci, Hollanda 110 binle ikinci, Rusya 109 bin kişiyle üçüncü sırada yer aldı. Bu ülkeleri sırasıyla, Bulgaristan, İngiltere, Fransa, İran, Gürcistan, Yunanistan ve İsrail izledi.

Cepte abone 81.7 milyona ulaşacak
İrlanda merkezli Research and Markets adlı piyasa araştırma şirketinin raporuna göre, Türkiye'de yıl sonunda 70.8 milyon olması beklenen mobil telefon kullanıcı sayısı 2010'da 81.7 milyona çıkacak. Şirketin "2008-2010 Türkiye Mobil Telefon Pazarı Tahminleri" raporuna göre, halen yüzde 57 kadar pazar payı olan Turkcell'in 2010'da pazar payı yüzde 51.7'ye gerilemesi beklenirken Vodafone'un payının yüzde 25'ten, 28.4'e, Avea'nın da yüzde 18'den 19.9'a çıkacağı tahmin edildi.

İnşaatta talep köklü şirketlere
Gayrimenkul şirketlerinden Soyak'ın yönetim kurulu üyesi Emre Çamlıbel, yaptığı açıklamada 2001 krizi sonrasında ertelenen talebin yeniden piyasaya dönmesinin yarattığı çekicilikle 2004-2006 döneminde sektör dışından birçok firmanın sektöre giriş yaptığını söyledi. Çamlıbel, dünya finansal krizinin neden olduğu ortamda, konut kredisi faizlerinin artması piyasanın genel olarak durgunlaşması gibi nedenlerle her projede eski fiyatlarla satışın mümkün olmadığını söyledi. Çamlıbel, "Satış sıkıntısı çeken projeler var ama bu, genele yaygın bir durum değil. Talep daha çok sektörün köklü ve güçlü firmalarına yöneliyor" dedi.

'Kadın Dostu Kentler' kuruluyor
"Kadın Dostu Kentler" yaratmak amacıyla, Birleşmiş Milletler (BM) ortak programı kapsamında düzenlenen "Yerel Eşitlik Eylem Planlarını Ulusal Gündeme Taşımak" başlıklı toplantı 26 Mayıs'ta gerçekleştirilecek. "Kadın Dostu Kentler" için İzmir, Kars, Nevşehir, Şanlıurfa, Trabzon ve Van'da pilot uygulama yürüten BM ortak programının "Yerel Eşitlik Eylem Planlarını Ulusal Gündeme Taşımak" başlıklı toplantısına milletvekilleri, İçişleri Bakanlığı'nın üst düzey temsilcileri ve akademisyenler katılacak.

"KEY'de hak sahibi sayısı 9 milyonu bulur"
Tasfiye Halindeki Emlak Bankasının Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Sayın, Konut Edindirme Yardımı (KEY) hesaplarının tasfiyesi kapsamındaki hak sahibi sayısının 9 milyonu bulacağını söyledi. Sayın, yaptığı açıklamada, "Bu ay sonu itibariyle elimizde hiçbir evrak kalmayacak, hak sahibi listelerini göndereceğiz'' dedi. Sayın, Tasfiyeye ilişkin kanun uyarınca, kurumların, ödemelere ilişkin listeleri 28 Şubat'a kadar Tasfiye Halindeki Emlak Bankası'nın KEY birimine iletmesi gerektiğini hatırlattı.
Haberin fotoğrafları