kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Mayıs 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

UPS: Anahtar ülkesiniz fırsatları araştırıyoruz

Lojistik devi UPS'nin Başkanı Brutto, Türkiye'yi bölgesel lojistik merkezi olması anlamında gözden geçirdiklerini söyledi..
İLİŞKİLİ HABERLER
UPS: Anahtar ülkesiniz fırsatları araştırıyoruz
ABD'li lojistik devi United Parcel Service International'in (UPS) Başkanı Daniel Brutto, Türkiye'nin kendilerini önemli fırsatlar sunduğunu söyledi. Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Oğuz Satıcı ile bir araya gelen Brutto, düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Brutto, "Türkiye bizim için anahtar ülkelerden biri. Dünyayı Türkiye ile buluşturmak amacıyla Türkiye'ye en yüksek teknolojiyi getirebiliriz" diye konuştu. Firmanın 101'inci yılını kutladığını söyleyen Brutto, "Türkiye'nin Doğu ve Batı'yı birleştiren öneminin farkındayız. Bölgesel lojistik merkezi olması anlamında gözden geçiriyoruz. Türkiye'ye buradaki operasyonları yakından incelemek için geldim" dedi. Türkiye'deki genç nüfusun kendileri için önemli önemli fırsatlar sunduğunu kaydeden Brutto, "Türkiye'de iki fırsat var. Birincisi ülke içindeki şirketlere hizmet vermek, bundan daha da önemlisi diğer ülkelere lojistik hizmet sağlayabilmek. Bunlar bizim için harika fırsatlar" değerlendirmesinde bulundu. Şirketin gelirlerinin yüzde 40'ını ABD dışı operasyonlardan elde ettiğini anlatan Brutto, üç yıl içerisinde bu oranın yüzde 50'yi aşacağını tahmin ettiklerini kaydetti.

'LOJİSTİK ÖNEMLİ'
Devlet Bakanı Tüzmen ise dış ticaret rekabetinde başarılı olabilmek için lojistik kabiliyetin kuvvetli olması gerektiğini belirtti. Lojistik kabiliyetlerin önemine işaret eden Tüzmen, "Lojistik kabiliyetiniz ne kadar kuvvetliyse dış ticaret rekabetinde o kadar başarılı olursunuz" dedi. Lojistiği bir destek unsuru olarak algılamadıklarını, üretim faaliyetinin bir parçası olduğunu söyleyen Tüzmen, "Türkiye stratejik yaklaşımlarda bulunuyor. Dış ticaret sorumluluğunun lojistik firmalara dağıtılmasıyla daha rahat edilecek" dedi.