kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Mayıs 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Risk görmeyen Koreli SK ve Hyundai yatırım için geliyor

OLCAY AYDİLEK
G. Koreli iki dev şirketten yatırım mesajı geldi. SK'nın Başkan Yardımcısı, "Türkiye'de risk beklemiyorum" derken Hyundai Rotem'in CEO'su "Dalga yatırımımızı etkilemez" dedi..
Güney Kore'nin dünya devi şirketlerinden Hyundai ve SK, Türkiye'ye yatırım yapma konusunda kararlı mesajlar verdi. 80 milyar dolar cirosuyla telekomünikasyon, enerji ve inşaatta dünyanın önde gelen şirketleri arasında gösterilen SK'nın Başkan Yardımcısı Seok Jae Seo, "Türkiye'de yatırım açısından hiçbir risk beklemiyorum." derken, Hyundai Rotem CEO'su Yeo Sung Lee "Dalgalanma yatırımlarımızı etkilemez" dedi. TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, G. Kore temasları çerçevesinde dün Hyundai Rotem CEO'su Lee ve SK Başkan Yardımcısı Seo ile görüştü.

TÜP İHALESİ GÖSTERGE
Seo, bu görüşmede yaptığı açıklamada, "Türkiye ile ilgili çalışmalarımız yatırım ortamının beklentilerimize uygun olduğunu gösteriyor. Türkiye'de hiçbir risk beklemiyorum" dedi. Seo, Türkiye'ye yapacakları yatırımlara ilişkin kararların hızlı ve geniş kapsamlı olacağına işaret etti. Seo, Türkiye'ye telekomünikasyon, enerji ve inşaata yapmayı düşündükleri yatırımlarda, lastik tekerlekli araçlar için inşa edilecek tüp tünel ihalesinin rehber olacağını vurguladı. Rotem CEO'su Lee ise şu değerlendirmeyi yaptı: "Hyundai Motor Grup Başkanı Mong Koo Chung Türkiye'ye geldiğinde Eurotem'in Adapazarı fabrikasına geldi. Ancak yatırımı çok küçük buldu. Ben de kendisine 'Bu başlangıç, yatırımların süreceğini' dedim. Kendisi de daha büyük yatırım yapmamızı istedi." Demir-çelik fiyatlarının projeksiyonda sorun yarattığına işaret eden Lee, "50 yıldır bu işteyiz. Dalgalanmaya karşı tecrübeleriyiz. Bu nedenle Türkiye yatırımlarımız etkilenmeyecek" dedi.