kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Mayıs 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Acarkent'in D kapısı girişinde perşembeleri kurulan pazarın müdavimleri arasında lüks cipler eksik olmuyor.

Zengin mahallesi Acarlar'da 'sosyetik pazar' kavgası var!

FATİH ATALAY
İstanbul'un en zengin mahallesi Acarlar'da kurulan 'çakma' Ulus Pazarı, kaçak çıktı. İzni bulunmayan sosyetik pazar mahkemelik olunca esnaf 'Beykoz Ulus Giyim Pazarı' olan ismini fuar olarak değiştirdi..
İstanbul'un en zengin mahallesi olan Acarlar mahallesinde perşembe günleri kurulan 'sosyetik' pazar, Ümraniye'den gelerek buraya tezgâh açanlarla Beykozlu pazarcıları birbirine düşürdü. Ulus'ta sosyete pazarı olarak bilinen pazarın kapatılmasının ardından 'Beykoz'a taşındı' denilerek kurulan "Beykoz Ulus Giyim Pazarı" kaçak olduğu gerekçesiyle mahkemelik oldu. Bunun üzerine esnafın pazarın adını fuar olarak değiştirildiği öğrenildi. İstanbul Pazarcılar Başkanı Mesut Şengün konuyu idari mahkemeye götürdüklerini ve Beykoz Belediyesi'nden açıklama istediklerini belirtti. Pazarın korsan olduğunu vurgulayan Şengün şunları söyledi: "Pazar açmak için belli başlı prosedürler izlenir. Beykoz Ulus Giyim Pazarı adlı pazarın herhangi bir yasal geçerliliği yok. Belediyeden nasıl izin aldıklarını bilmiyorum. İsmini pazar koymuşlar. Biz konuya itiraz edince adlarını fuar olarak değiştirdiler. Bir yerin fuar olması için de belli prosedürler, yasal yükümlülükler var. O kıstasa da uymuyorlar. Zaten Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden (TOBB) de izin almak istemişler. Fuarlarda ürünler teşhir edilir. Bunlar domates mi teşhir ediyor? Minare yapmışlar, kılıfını uyduramıyorlar."

"YÜZDE %90'IMIZ ULUS ESNAFI"
Şengün, belediyenin pazara fuar olarak izin verdiğini, Beykoz Ulus Giyim Pazarı adını kullanan pazarın Ulus Pazarı ile bir ilgisinin olmadığını kaydetti. Pazarcılar ise esnafın yüzde 90'ının eski Ulus pazarı esnafı olduğunu belirterek kendilerini savundu.
Haberin fotoğrafları