kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Mayıs 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Biseksüel' sözü tahrik sayıldı

Orhan YURTSEVER / SABAH
Schaefer'a "Annesi bizi yatakta kameraya çekti" dediği için hakaret davası açılan İpek, bu sözleri biseksüel iftirasına karşı söylediği için ceza almadı..
Manken Şebnem Schaefer, eski nişanlısı Şenol İpek hakkında "biseksüel" demişti. İpek ise iddiayı reddedip, elinde "bakire" raporuyla gezen eski nişanlısının annesinin, kendilerini yatak odasında kameraya aldığını söylemişti. Bu sözler üzerine manken Schaefer ve annesi Fatma Lale Schaefer, İpek hakkında dava açmıştı. İstanbul 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen davada gerekçeli karar çıktı. Kararda, İpek'in sözlerinin, "Şebnem Schaefer'in bakire olmadığını ima etmesi, yatak odasında olanları ifşa etmesi ve annesi de dahil üçünün birlikte bulunduklarını söylemesinin kamuoyu tarafından sapık, ensest ilişkiler olarak değerlendirilebileceği" belirtildi. Bu nedenle kararda, sanığın, şikâyetçiler hakkında aşağılayıcı sözcükler söylediğinin "kabul edildiği" belirtildi.

100 YTL PARA CEZASI
Mahkeme Şenol İpek'e, Şebnem Schaefer'e hakaret suçundan önce 100 YTL adli para cezası verdi. Ancak mahkeme daha sonra, İpek'in sözlerinin, kendisine yapılan "biseksüel" yakıştırmasına karşılık olarak söylendiğini kabul ederek, ceza verilmemesine karar verdi. Mahkeme Şenol İpek'i, Schaefer'in annesine karşı hakaretten ise 100 YTL para cezasına çarptırdı.
Haberin fotoğrafları