kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Mayıs 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Haber Turu

OKS'ye gireceklere sınav öncesi tatil
ÖSS'YE girecek lise son sınıf öğrencilerine tanınan erken tatil imkânı, Ortaöğretim Kurumları Seçme Sınavı (OKS) için de geçerli olacak. Milli Eğitim Bakanlığı, 8 Haziran'daki Ortaöğretim Kurumları Seçme Sınavı (OKS) öncesinde 8. Sınıf Öğrencilerinin 2-6 Haziran günleri arasında izinli sayılmalarına ilişkin genelge yayınladı. Genelgede, öğrencilerin sınavlara psikolojik olarak daha rahat girmesinin sağlanması amacıyla izinli sayılacağı belirtildi. MEB, çarşamba günü de ÖSS'ye girecek lise son sınıf öğrencilerine 9-13 Haziran tarihlerinde izin vermişti.

Özel hastanelere yasayla 'özel ayarlama' yapılacak
SAĞLIK Bakanı Recep Akdağ, vatandaşların daha kolay sağlık hizmetine ulaşması için özel hastanelerle anlaşma yaptıklarını, bazı kurumların hastalardan aldıkları muayene ücreti farkını, kamudan doktor veya hemşire transferinde kullanarak, ranta çevirdiklerini söyledi. Hastanelere 'özel ayarlama' getireceklerini açıklayan Akdağ, sundukları yasa tasarısıyla bu durumun önüne geçmek istediklerini belirtti.
Sevdican GÜNEŞ

Bazı yollar bugün trafiğe kapatılıyor
İSTANBUL'UN Fethi'nin 555'inci yıldönümü nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatılacak. 24, 25, 28 ve 29 Mayıs'ta kapatılacak olan yollar şunlar: Yedikule- Topkapı arasındaki 10. Yıl Caddesi, Seyitnizam ve Prof. Muammer Aksoy Caddesi, Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi önü, Asım Kazancıgil Caddesi. Bugün ayrıca "Ata'ya Saygı ve Gençlik Yürüyüşü" nedeniyle İnönü Caddesi, Cumhuriyet Caddesi, Halaskargazi Caddesi ve Gümüşsuyu Caddesi de trafiğe kapatılacak.
Haberin fotoğrafları