kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Mayıs 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

''Finalde de iddialıyız''

Yeni Haber
Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da düzenlenen 53. Eurovision Şarkı Yarışması'nda ''Deli'' adlı şarkıyla Türkiye'yi temsil eden ve yarı finali geçerek finalde yarışmaya hak kazanan Mor ve Ötesi grubunun solisti Harun Tekin, finalde de iddialı olduklarını söyledi. 18 ülkenin yarıştığı ikinci yarı finalden sonra finale kalan 10 ülke basın toplantısı düzenledi.

Finale kalan Türkiye'yi temsil eden Mor ve Ötesi grubunun solisti ve gitaristi Harun Tekin, basın toplantısında, ''Finale yükselmek başarı. İddialıydık. Finalde de iyi sonuç elde edeceğimize inanıyorum. Zaten Türkiye'nin finale yükselmesi, son 5 yıldır alışkanlık haline geldi'' dedi.

Tekin, finale yükselemeyen diğer ülkelerin üzüntü içinde olduğunu, onlara bu zor anlarında destek olmak ve onları kutlamak istediğini de söyledi. Bunun üzerine salonda bulunan yaklaşık 500 kişi, bu sözleri ayakta alkışladı.

Daha sonra yapılan kurada, Türkiye 12. sırayı çekti. Türkiye, 24 Mayıs Cumartesi gecesi, 25 ülkenin katılacağı final yarışmasında, sahneye 12. sırada çıkacak.

İkinci yarı finalde, finale Türkiye'nin yanısıra Letonya, Hırvatistan, Arnavutluk, Portekiz, İsveç, Danimarka, Ukrayna, İzlanda ve Gürcistan kalmışlardı.

(AA)