kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Mayıs 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Yaptırdıkları köprüden geçemiyorlar!

Yeni Haber
Bitlis'in Mutki ilçesinde yapılan bir köprü, vatandaş ile devlet yetkililerinin anlaşmazlığı sonucu kullanılamıyor.

2005'de yapımı bitirilen ve Mutki ilçe merkezine giden yolu yaklaşık 3 kilometre kısaltan 50 metrelik köprü, arsa sahibiyle devlet arasında yaşanan anlaşmazlık yüzünden 3 yıldır kullanılamıyor.

Köprünün kullanılmasına karşı çıkan ve devletten astronomik bir istimlak bedeli talep eden arsa sahibi; araçların ve yayaların yolu kullanmasını engellemek için yola barikat kurup, toprak döktü.

Dönemin Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen tarafından yaptırılan köprü, 2005 yılında bitirildi. Ancak köprünün bağlanacağı yol üzerinde 3 bin 400 metkekare arazisi olan bir vatandaş ile yetkililerin istimlak bedeli konusunda anlaşamaması yüzünden 3 yıldır 50 metre uzunluğundaki köprü kullanılamıyor. Bu yüzden, kışın karla mücadele çalışmaları kapsamında daha fazla yol temizleniyor ve araçlar her gün 3 kilometre daha fazla yol kat etmek zorunda kalıyor.
Mutki Belediye Başkanı Birhan Güllübardak, "Mutki için hayati önem taşıyan bu yolun bitirilmesi ile ilçe merkezinde ciddi bir hareketlilik oluşacağını tahmin ediyorduk. Dönemin Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen'in de katkılarıyla inşaata başlandı ve köprü bitirildi. Ancak bir vatandaşın itirazı ve istimlak bedelinde diretmesi yüzünden yol yapımına başlanamadı." dedi.

Deli Dumrul hikâyesine benzer bir yöntemle köprüyü sahiplenen Çaçan Alagöz ise, köprünün kullanımını önlemek ve geliş geçişlerin olmamasını sağlamak amacıyla köprüye zaman zaman barikat kurup; köprüye de toprak dökerek yolu kapatıyor. Söz konusu yol yapımı için 3 bin 400 metrekare arazisi için 18 bin YTL önerilen vatandaş ise arazisinin metrekaresine 90 YTL istiyor. Vatandaşın yaklaşık 306 bin YTL'lik talebine red cevabı veren yetkililer ise, önümüzdeki günlerde sorunun aşılarak en kısa zamanda yol yapımına başlanacağını söyledi.

CİHAN