kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Mayıs 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Obezite küresel ısınmaya neden oluyor!

Yeni Haber
İngiliz bilim adamları aşırı şişmanlık (obezite)'nin küresel ısınmanın nedenlerinden birisi olduğunu bildirdi.

Lancet tıp dergisinde yayımlanan araştırmaya göre, şişman insanların taşınması için daha fazla yakıta, yemeleri için de daha fazla gıdaya ihtiyaç var. İnsanların giderek şişmanlaması daha da kötü sorunlara yol açabilir.
Araştırmayı yürüten bilim adamları Phil Edwards ve Ian Roberts, insanların beden numaralarının büyümesinin gıda kıtlığına ve enerji fiyatlarının yükselmesine neden olduğunu söyledi.

Dünyada en az 400 milyon yetişkinin obez olduğu bildirilirken, Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) tahminlerine 2015 yılına dek 2.3 milyon kişinin kilosu normalin üzerine çıkacak ve 700 milyondan fazla insan obez olacak.

Edwards ve Roberts'ın tespitlerine göre, obez insanların günlük faaliyetlerini sürdürmek için 1680 kaloriye ihtiyacı varken, normal insanların ihtiyacı sadece 1280 kalori. Zayıf insanlar az yiyip araçlara bağımlı olmadan yürüyebilirken, kilolu insanlar küresel ısınmaya neden olan fosil yakıtı tüketen otomobillere daha fazla muhtaçlar. Kilolu olmayan nüfusun gıda ve ulaşım için yakıta daha az talebi olabilir.