kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Mayıs 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Toptan'dan Baykal'a sert tepki

Yeni Haber
TBMM Başkanı Köksal Toptan, AKP'nin kapatma davasıyla ilgili söylediği sözler sonrasında CHP Lideri Baykal'ın yaptığı açıklamalara sert tepki gösterdi. Toptan, "Ben Anayasa Mahkemesi'ne çağrıda bulunmadım. Ne söylediğini biliyorum. O da ne söylediğimi anlamalı" dedi.

TBMM Başkanı Toptan, "Üstün Zekalı ve Yetenekli Çocuklar Kongresi" öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Toptan, Baykal'ın Anayasa Mahkemesi'ne çağrıda bulunduğu suçlamasına sert cevap verdi. Toptan, kendisinin Anayasa Mahkemesi'ne çağrıda bulunmadığını belirterek, Türk siyasetinin ve Anayasa Mahkemesi'nin konuyu tartışması için bir yorum ortaya attığını savundu. Toptan, "Benim Anayasa Mahkemesi'ne çağrıda bulunmaya hakkım yok. Ben kendim hukukçuyum ve ne söylediğimi bilirim. Bana bir şey söyleyen ne söylediğini bilmeli ve benim ne söylediğimi anlamalı" diye konuştu.

Toptan, AKP'nin kapatılma davasıyla ilgili olarak, Anayasa Mahkemesi'nin "klasiği aşan ve herkesin "oh' diyeceği bir karar vermesini ümit ettiğini" söylemiş ve Anayasa Mahkemesi bence öyle bir karar verir ki bundan herkes mutluluk duyar, ders alır. Toplumdaki kaygıları giderebilecek bir yol gösterebilir. Türkiye istikrarsızlıkla boğuştuğu dönemlerde çok sıkıntılar çekti" demişti.

(ANKA)