kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Mayıs 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
NAZLI ILICAK

Doğan'dan açıklama

Doğan Şirketler Grubu Holding AŞ. Genel Koordinatörü Nebil İlseven'den bir açıklama aldım. Bilgileri okurlarıma da aktarmak isterim:
1) Vakıfbank, verdiği 110 milyon dolar ile POAŞ alımında büyük çoğunluğu özel bankalardan oluşan sendikasyon paketinde, sadece % 14'lük bir paya sahipti. Vakıfbank'ın yanı sıra, Akbank, Denizbank, Toprakbank gibi bankalar da, katkı sağlamıştı. Vakıfbank kaynaklı finansman, 400 milyon dolar değil, 110 milyon dolardır.
2) POAŞ ile İş-Doğan'ın birleşmesi, ciddi bir ekonomik krizin yaşandığı bir dönemde, şirketlerin mali ve operasyonel yapılarını güçlendirmesine yönelik olarak özendirici nitelikte çıkarılan yasalara dayanılarak ve ekonomik verimliliğin arttırılması hedefiyle gerçekleştirilmiş bir işlemdir. Nitekim o dönemde, Garanti-Osmanlı-Körfezbank, Migros-Tansaş, Yapı Kredi-Koçbank gibi bir dizi benzer işlem gerçekleşmiştir.
Nebil İlseven, bu bilgileri, tartışma başlatılması için değil, maddi hata ve yanlış anlamalara samimiyetle açıklık getirilmesi için bana gönderdiğini belirtiyor. Ben de, tartışmak istemiyorum ama, İş-Doğan-POAŞ birleşmesinin, sıralanan örneklere benzemediğini söylemek durumundayım. Çünkü İş-Doğan, POAŞ'ı satın almak için önce borçlandı, sonra bu borcu satın aldığı ve kârlı bir şirket olarak faaliyet gösteren POAŞ'a yükledi. Zaten bu yüzden de, bir vergi kaybı hasıl oldu ve devlet, bunu, Doğan Grubu'ndan, yekûnu hayli indirerek tahsil etti.
Kimin yanlışı varsa, hesap verdiği bir Türkiye benim özlemim. Ne kimsenin adamı, ne de düşmanıyım. Biz gazeteciler için medyada ne kadar rekabet olursa, ne kadar çok gazete patronu bulunursa, o kadar iyi. Korktuğumuz şey, bir zamanlar Sabah ve Hürriyet'in oluşturduğu Kartel'dir.