kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Mayıs 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
NAZLI ILICAK

DİSK de özeleştiri yapsın

DİSK'in Taksim ısrarı, Genel Başkan Süleyman Çelebi'ye yaradı. İktidara karşı direnişin sembolü haline geldi. 1 Mayıs'ı şenlik içinde kutlayan Hakİş'ten ise söz eden yok. Keşke AK Parti hükumeti, tek bir sefer için, Taksim konusunda uzlaşma sağlasaydı. Ama, anlaşılıyor ki Erdoğan, provokasyon tehlikesinden söz edince, DİSK ve KESK'in ısrarlı davranmayacağını sandı; fakat yanıldı.
Provokasyon korkusuyla, 31 Aralık gecesi, Taksim'de, yılbaşı kutlamaları da yapılamamıştı. Demek, sadece 1 Mayıs'a yönelik bir endişe söz konusu değil.
Habertürk'te, Basın Kulübü'nde, Süleyman Çelebi'ye, Taksim'in önemini sordum. Eğer, amaç, 1977'yi anmak ve "gizli eli" lanetlemekse, pekala, o noktada bir uzlaşma zemini yakalanabilirdi. Ama şunu da kaydedelim, 1977'nin arkasında Kontrgerilla varsa, o tarihte, bugünkünden çok daha farklı bir hedef peşinde koşuyordu. O günkü Ergenekon veya Kontrgerilla, Türkiye Komünist Partisi'nin ve Sovyetler Birliği'nin dümen suyunda giden, mitinglerinde Marks, Lenin ve Stalin'li bayraklar taşıyan DİSK'e karşıydı. Bugünkü ise, "İslamcı gidişatın", Kemalizm'in kazanımlarını zedelediğini düşünüyor ve "dincilere" cephe alıyor. Dolayısıyla, 1 Mayıs olaylarında, hükumetin hatalı olduğunu kabul etsek bile, DİSK'in de, Taksim ısrarıyla, Ergenekoncuların ekmeğine yağ sürmüş olduğu gerçeğini görmezden gelemeyiz.
Hükumet özeleştiri yapsın. Aynı özeleştiriyi, 28 Şubat sürecinde "Mahşerin 5 Atlısı" ndan biri olarak tanıdığımız DİSK'ten de beklemek hakkımız değil mi?