kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Mayıs 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Süleyman Demirel'in "Lenin" sırrı

Yeni Haber
Türkiye'nin 9'ncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in, Sovyet Devriminin lideri Lenin'in "kalkınma" anlayışını örnek aldığı ortaya çıktı. Demirel, görüşlerinin tümüne karşı olduğunu söylediği Lenin'in, "Kalkınma mı istiyorsunuz, elektrik yapın" sözünün kendisi için çok değerli olduğunu söyledi.

Türkiye siyasetine damgasına vuran isimlerden 9'ncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Rus devriminin lideri Vladimir İlyiç Lenin'le ilgili ilginç bir sırrını açıkladı.

GAP'ın tamamlanamayışına ilişkin ANKA'nın sorusu üzerine değerlendirmelerde bulunan Demirel, kalkınma için elektriğin önemine dikkat çekti. Elektriksiz sanayi olmayacağının altını çizen Demirel, Lenin'in bu konudaki düşüncesinin kendisi için çok değerli olduğunu ifade etti. Demirel, şöyle konuştu:

"Elektriksiz sanayi olmaz. Lenin'in bir çok fikirlerine ve düşüncelerine tümüyle karşı çıkmış bir insan olarak söylüyorum. Lenin'in "Kalkınma mı istiyorsunuz elektrik yapın. Elektrik yapmadan kalkınmak mümkün değildir' sözü benim için çok değerlidir. Elektriğin gittiği her yere medeniyet gitti. Türkiye'nin en ücra köşesine medeniyetin en değerli vasıtaları gitti."



-İSTİKRARSIZ DEVİRLER ARAYA GİRDİ-



GAP'ın çok büyük bir proje olduğuna dikkat çeken Demirel, hedeflenen zamanda bitirilememesini ise "istikrarsız" devirlere bağladı. Demirel'in, değerlendirmesi özetle şöyle :

"GAP'ın 2000 yılına kadar bitirilmesi gerekiyordu ama bitirilemedi. Her devir, projeyi anladı ve sahip çıktı. Fakat geçen 10 sene zarfında istenilen gelişme olmadı. Bilhassa son 6 - 7 sene zarfında duraklama oldu. Şimdi Hükümet, projeyi tamamlamak için para bulduğunu belirtiyor. Yapılacak iş kanallardır. Hepsini bir günde yapın demiyoruz. Bugün Türkiye'yi yönetenlerin ve yarın yönetecek olanların bu projeyi tamamlamaları boyunlarının borcudur. Projenin bitirilmemesine dönük dış baskılara önem vermem. Kabahati kendimizde arayacağız. Kendimiz biraz iyi tutmadık işi."

(ANKA)