kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Mayıs 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
SABOTAJ İDDİASI .... Erdoğan'ın açılışlarını yayınlayan şirketin uydu bağlantısı bir süre kesildi. Başbakan'a zor anlar yaşatan kesintinin nedenini belirlemek için Ulaştırma Bakanlığı ve Kürk-Sat soruşturma başlattı. Başbakanlık yetkilileri olayın sabotaj olduğunu söyledi.

'Silah bırakılmadıkça asker sessiz kalamaz'

Mustafa BAYRAK RİZE SABAH
Başbakan Erdoğan, "Akıl verenler oluyor, 'operasyonlar durdurulsun' diye. Terör şiddetini ortadan kaldırmadıkça, silahını bırakmadıkça güvenlik güçlerimiz bu tür olaylara sessiz kalamaz" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Silah bırakılmadıkça asker sessiz kalamaz'
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terörle mücadelenin artan yoğunlukta devam ettiğini belirterek, "Bundan taviz vermemiz mümkün değil. Terör şiddetini ortadan kaldırmadıkça, silahını bırakmadıkça güvenlik güçlerimiz bu tür olaylara sessiz kalamaz" dedi. Memleketi Rize'nin Güneysu ilçesinde dün annesi Tenzile Erdoğan'ın Anneler Günü'nü kutlayan Erdoğan, Antalya'ya hareket etmeden önce Güneysu Merkez Camisi'ne giderek önceki gün vefat eden Ramazan Hızır adlı vatandaşın ailesine taziyede bulundu. Cami çıkışında vatandaşlarla tokalaşan Erdoğan, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Terörle mücadelenin artan yoğunlukla devam edeceğini belirten Erdoğan, şöyle konuştu: "Bundan taviz vermemiz mümkün değil. Zaman zaman bazı akıl verenler oluyor, 'operasyonlar durdurulsun' diye. Terör şiddetini ortadan kaldırmadıktan, silahını bırakmadıktan sonra güvenlik güçleri nerede olursa olsun bu olaylara istihbarat doğrultusunda müdahale edecektir. Sessiz ve duyarsız kalamayız. Bütün bunlar halkımızın huzuru içindir. Vatanımızın bölünmez bütünlüğü içindir."

PİŞMANLIK YASASINA DAVET
Erdoğan, teröre bulaşanları da Pişmanlık Yasası'ndan faydalanmaya davet ederek, şöyle dedi: "'Pişmanlık Yasası' adı verilen yasadan istifade edebilirler. Bunu değerlendirmeleri ülkemizin birliği için faydalı olur. Demokrasiye inanıyorlarsa, barışa saygıları varsa bu adımı atmalarında fayda var. Temennimiz odur ki aklı selim galip gelir. Bu konuda güvenlik güçlerimiz de üzerlerine düşen görevi yapmaktadırlar. Verdiğimiz şehitler var. Onlara da Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum."