kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Mayıs 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Baykal: AB, AKP adına Türkiye'yle kavga ediyor

AA
Kapatma davasını ve CHP'yi eleştiren Rehn ile Lagendijk'i isim vermeden AKP'ci olmakla suçlayan Baykal, "AKP'den çok AKP'ci haline gelmişlerdir" dedi..
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "AB adına konuşan o bilinen isimler AKP'den çok AKP'ci haline gelmişlerdir. AKP adına Türkiye ile kavga etmeye başlamışlardır" dedi. Baykal, bir TV kanalındaki canlı yayında AKP'ye yönelik kapatma davasını eleştiren Avrupa Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Olli Rehn ile "CHP'den utanıyorum" diyen AB Türkiye-Avrupa Birliği (AB) Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Joost Lagendijk'in sözlerinin hatırlatılması üzerine AB'nin Türkiye ile ilişkilerinin sorgulanması gerektiğini söyledi. Baykal, "AB adına ortaya çıkan, bir kısmı AB'yi temsil yetkisinin üzerinde konuşmalar yapan o insanlar maalesef Türkiye ile ilişkilerini doğru bir Türkiye algılaması üzerine kuramadılar. Onlar Türkiye'yi AKP olarak algıladılar'' dedi. Bu kişilerin AK Parti'den çok memnun olduklarını ifade eden Baykal, şöyle devam etti: "AB adına konuşan o bilinen isimler AKP'den çok AKP'ci, kraldan çok kralcı hale gelmişlerdir. AKP adına Türkiye ile kavga etmeye başlamışlardır. Bu kavgayı AKP adına yargıya yönelik yapıyorlar.''

'DEMOKRASİ UKALALIĞI
Kendi ülkelerinde yargıya saygı gösterenlerin Türkiye'de hakaret etmeyi ve yön vermeyi kendilerinde hak gördüklerini savunan Baykal, "Sen demokratik bir toplumda 7.5 milyona yakın oy almış bir siyasi partiye hakaret etme hakkını AB'nin hangi kültüründen alıyorsun. Bu AB'ye hizmet mi?'' dedi. Bu kişilerin "demokrasi ukalalığı yaptığını'', "hadlerini aştıklarını'' ileri süren Baykal, buna kimsenin hakkı olmadığını söyledi. Bu yaklaşımın Türkiye-AB ilişkilerini de olumsuz etkilediğini savunan Baykal, CHP'nin AB'ye bakış açısını kimseye ispatlamak zorunda olmadığını dile getirdi. Baykal, hükümeti AB ile ilişkilerde teslimiyetçi olmakla eleştirdi.