kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Mayıs 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Genel Sekreter Önder Sav tüzükle ilgili yapılacak çalışmaları koordine edecek.

Varoşlara dönük açılım yapılıyor

ŞENOL ATEŞ
Baykal'ın "Tüzük ve programı güncelleştirelim" talimatı üzerine başlayan çalışmalarda parti programında sol değerlere ve varoşlara yönelik politikalara yer verilecek..
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, 'yerel seçimlerde iktidar' sloganı ile seçim startı verdikten hemen sonra bu kez de kurmaylarına "Tüzük ve programı güncelleştirelim, çağdaş hale getirelim. Bu yönde çalışmalara hemen başlayın. En kısa sürede program kurultayı toplayalım" talimatı verdi. Baykal, kurmaylarına CHP programının güncelleştirilmesinin zorunlu olduğunu belirterek şöyle dedi: "Artık yeni projeler, yeni programlar ortaya koymanın zamanı geldi. Yeni bir program kurultayı için de çalışmaları biran önce başlatalım. Toplumun önüne yeni ve daha güzel bir programla çıkalım. Bütün zamanımızı artık buna harcayalım." Bunun üzerine tüzük ve program için sorumlu isimler belirlendi. Tüzük için Genel Sekreter Önder Sav, program için Genel Sekreter Yardımcısı Algan Hacaloğlu koordinatörlük yapacak. İlk olarak İsveç ve Almanya başta olmak üzere AB ülkelerinin sosyal demokrat ve sol partilerinin tüzük ve programları da incelemeye alındı. Çalışma ile programda bulunan ancak gerçekleşmiş olan kimi hedeflerin (Merkez Bankasının özerkleştirilmesi ve idamın kaldırılması gibi) çıkartılacağı, sol değerlere yönelik vurgunun artırılacağı ifade ediliyor. Programda, özellikle 1980 öncesi solun güç aldığı varoşlara yönelik politikaların yer alacağı, "Kente göç eden ve varoşları oluşturan kesim ile kentlileri kaynaştırma" hedefinin ortaya konulacağı belirtildi.

HAZİRAN'DA KURULTAY
Parti yöneticileri, milletvekilleri, parti dışından bilim adamları ile yapılacak ortak çalışmalardaki 'zihni egzersizler' belirlenen isimlerde toplanacak ve ortaya bir taslak çıkarılacak. Önce MYK'da, ardından da PM'de tartışılarak taslağa son hali verilecek. Çalışmaların süresine bağlı olmakla birlikte, haziran ayında program ve tüzük kurultayı toplanması planlanıyor.
Haberin fotoğrafları