kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Mayıs 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Süreyya Ciliv

'Turkcell'i hedef alan düzenleyici gelişmeler kârı olumsuz etkiledi'

Turkcell ilk çeyrekte 486 milyon dolar kâr etti. Turkcell Genel Müdürü Ciliv, "Turkcell'i hedefleyen düzenleyici gelişmeler faaliyet sonuçlarımızı olumsuz etkiledi" dedi..
Turkcell'in net karı ilk çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 78.9 artışla 486.8 milyon dolar oldu. Ancak şirket bu yılın ilk çeyreğinde geçen yıl sonuna göre net 300 bin düzeyinde bir abone kaybı yaşadı. Turkcell'in abone sayısı 2007 yılının dördüncü çeyreğine göre hafif bir düşüş yaşasa da bu yılın ilk çeyreği sonunda 2007 yılının birinci çeyreği ile karşılaştırıldığında yüzde 9 artarak 35.1 milyona çıktı. Turkcell'in açıklamasında Telekomünikasyon Kurulu'nun bütün operatörlerin şebekeler arası mevcut arama tavan fiyatını düşürmek ve Turkcell'in şebeke içi fiyatlarını, en düşük arabağlantı ücretinin altında kalmayacak şekilde uygulamasını istemesinden dolayı şirketin gelirlerinin olumsuz etkilendiği belirtildi. Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, "2007'nin Ekim ayında perakende fiyatlama alanında yaşanan alışılmadık ve özellikle Turkcell'i hedefleyen düzenleyici gelişmeler, 2008'in Şubat ayı sonuna kadar pazarlama kampanyalarımızı sınırladı. Sonuç olarak, faaliyet sonuçlarımız olumsuz yönde etkilendi" dedi. Ciliv "2008'de abone bazımızdaki büyüme, sektördeki büyümeye oranla daha düşük bir seviyede gerçekleşebilir" dedi.

KAYIP SESSİZ ABONEDEN
Bu arada Turkcell'in ilk çeyrek sonuçlarıyla ilgili telekonferansta soruları cevaplayan şirketin pazarlamadan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Lale Saral Develioğlu bayi prim sistemindeki revizyonda faturalı abone alımına odaklanacaklarını, bayilerin abone kaybını önleyecek ve en az 12 ay sistemde kalacak şekilde teşvik edileceğini söyledi ve bu konuyla ilgili olarak "Alınan önlemlerin etkisinin üçüncü ve dördüncü çeyrekte görülmesi bekleniyor" dedi. Develioğlu, ilk çeyrekteki yüzde 7.2'lik "yüksek" abone kaybının önemli kısmının "hiç konuşmayan, sessiz abonelerin sistemden çıkması nedeniyle" olduğunu söyledi.