kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Mayıs 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Rixos Premium'u beğendiler 'Dubai'ye de gel yap' dediler

HACER GEMİCİ
Şeyh El Maktum'un oğlunun şirketi ile yaklaşık 2 milyar dolara mal olacak 4 proje için yola çıkan Rixos'un patronunu yatırıma emir ailesi ikna etmiş. Fettah Tamince, "Bizim paradan çok vizyonumuz var" diyor..
Tüm dünya ülkelerinin yer almak için yarıştığı Dubai'de yaklaşık 2 milyar dolarlık projenin içinde yer alan Rixos Otelleri'nin patronu Fettah Tamince'yi, bu ülkede yatırıma 'El Maktum Ailesi' ikna etmiş. Veliaht El Maktum'un şirketi Zabeel Investment ile Dubai'de ortaklık kuran Fettah Tamince, 'projeyi üreten, inşa eden ve işleten olarak' yer alacağı 700 milyon dolara mal olan Ottoman Palace'yi Kasım 2008'de açmaya hazırlanıyor. Zabeel Investment'ın yatırımcı şirket olarak yer aldığı projelerin devamı da geliyor. Dubai'de projeyi basına tanıtan Rixos'un Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, Veliaht El Maktum'un şirketini bir kalemde 700 milyon dolar yatırmaya nasıl ikna ettiği yönündeki sorumuza, "Aslında ben değil onlar beni ikna etti. Teklif onlardan geldi. Belek'teki Rixos Premium'da gelip kaldılar ve çok etkilendiler, beğendiler. Ben de zaten dört yıldır Dubai'yi inceliyordum. Bizim paradan çok vizyonumuz var. İşletmeciliğimizi ortaya koyuyoruz" yanıtını verdi. Dubai'de Rixos olarak 4 otel kuracaklarını anlatan Tamince, The Palm Jumeiranh'da Ottoman Palace'nin yanı sıra bir de Antalya Belek'teki Rixos Premium'un bir benzerini inşa adeceklerini açıkladı. Ayrıca tüm dünyanın yer almak istediği The World Projesi'ndeki Falkland Adaları'nı aldıklarını ve burada da 300 milyon dolarlık bir proje gerçekleştireceklerini söyledi. Tamince, bunun yanı sıra The Palm Deira'da da yer alacaklarını dile getirerek, toplamı 4 milyar dolara mal olacak bu projelerin bazılarında 'yatırımcı' olarak da bulunacaklarını ve bunların iki yıl içinde devreye alınacağını ifade etti.

EMİR DOĞRU YOLDA
Türkiye'de işlerin zor yürüdüğünü ve birçok projenin davalara konu olduğunu anlatan Fettah Tamince, Dubai'nin bir 'emirlik', Türkiye'nin ise bir cumhuriyet olduğu ve bu takım tartışmaların olmasının normal olup olmadığı yönündeki soruya ise, "Aslında evet. Tabii ki burada emirin her sözü oluyor. Ama yaptıkları da doğru. Eğer siz dünyada bilinir olmak istiyorsanız, Dubai'de olmak zorundasınız. Amerika'nın birçok kentinde var olan özellikler burada bir noktada toplanıyor" yanıtını verdi.
Haberin fotoğrafları