kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Mayıs 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Gebe kalma endişesi zevk almayı engeller

CİNSEL TIP DERNEĞİ BAŞKANI DR. CEM KEÇE
08.05.2008
Sevişirken zevk almanıza rağmen orgazm sorunu yaşıyorsanız, korkuları kafanızdan atın. Ön sevişme dönemini uzun tutun, rahat olun ve dokunmanın verdiği hazza odaklanın..
Evli bir kadınım ve orgazm sorunum var. Sevişirken zevk duyuyorum ama sonuca varamıyorum. Doktor "Çocuk doğurmaktan korktuğunuz için" diyor. Doğum kontrol hapı verdi ama bir değişiklik yok. Ne yapmalıyım? E.K./Almanya

Boşalmayı takıntı haline getiren, cinsellik hakkında olumsuz duygular taşıyan, vücudunu beğenmeyen ve kontrolü kaybetme korkusu yaşayan kadınlar orgazm sorunu yaşayabilir. Gebe kalmaktan korkmak da zevk almayı engelleyen etkenler arasında yer alır.

BEKLENTİSİZ SEVİŞİN
Bu sorunu gidermek için kadınlarda orgazmın çoğunlukla direkt klitoris uyarısıyla oluştuğunu bilmeniz gerekir. Bunu sağlamak için eşinizle gerekli koşulları yaratmalısınız. Erojen bölgelerinizin eşiniz tarafından uzun süre uyarılması etkili sonuç verecektir. Orgazm olmayı beklenti haline getirmeden veya olmamayı göze alarak sevişmelisiniz. Sevişirken kendinizi ve eşinizi seyretmekten vazgeçmeli ve ön sevişme dönemini uzun tutmalısınız. Bu arada rahat olmalı ve dokunmanın verdiği hazza odaklamalısınız. Zamanla orgazm olmayı öğrenebilirsiniz.