kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Mayıs 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
MELİHA OKUR

İsteyene hisse istemeyene nakit ödeme!

Konut Edindirme Yardımı (KEY) tam dokuz yıldır gündemimizi meşgul etti. Emlak Bankası'nın tasfiyesi ile KEY hesabı arap saçına döndü. Az gidildi, uz gidildi, sonunda KEY hesabına nokta konuldu. KEY hesabında ne kadar paranın biriktiğini bilmiyoruz. Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın hesabına inanmak zorunda kalıyoruz
Emlak Konut GMYO, 29 Şubat 2008 tarihini baz aldı. 29 milyar 928 milyon YTL olan net aktifinin yüzde 61'ini yani 1 milyar 786 milyon YTL'yi hak sahibine nema ve anapara olarak ödeme kararı aldı. Konu, hak sahibi açısından önemli. Çünkü bu hesap tam 7.5 milyon hak sahibini ilgilendiriyor.
Hatırlatalım.
1987 ile 1995 arasında KEY kesintisi yapılan ama hayatını kaybettiği için parasını geri alamayan çalışanların aileleri bu haktan yararlanacak.
Abartmıyoruz. Sonuçta dokuz yılda arana arana bulunan yöntem akılcı. İsteyen parasını, isteyen parasının karşılığı olarak hisse senedi alacak. Parasını almak için 5 yıl boyunca hak aramayan ise Hazine'ye irat bırakacak.
Seçimi KEY hesap sahibi yapacak.
Bir taşla iki kuş vurulacak!..
Peki, KEY Hesabı'nı alabilmek için konuyu nereden takip edeceksiniz? Eğer süre uzatımına gidilmez ise mayıs sonuna kadar bu iş bitecek. Emlak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ödemelerle ilgili bir liste yayınlayacak. Hak sahipleri yayınlayacak listeleri takip edecek. Diyelim ki, bu listeleri izleyemediniz? Nereye başvuracaksınız?
Çok kolay.
Önce çalıştığınız işyerlerinin insan kaynakları birimine başvurun. Mutlaka son çalıştığınız işyerini arayın. En son yapacağınız iş ise ödemeyi yapacak olan Ziraat Bankası şubelerine müracat etmek. Hâlâ isminiz yok, yapılacak iş belli, hukuk yolunu seçin.