kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Mayıs 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
MELİHA OKUR

Gül, Japon imparatoruna kural yıktırdı!

Raks'ın eski patronu Aslan Önel gitti, yerine Anadolu Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan geldi. Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) bünyesindeki Türk-Japon İş Konseyi'nin yeni başkanı olan Tuncay Özilhan, 'samuray' olacak.
Japon savaşçılar gibi savaşacak...
Japonya'dan sıfır yatırım çekmek için uğraşacak...
Aman ha!
Sıfır yatırım neyin nesi demeyin!
İş ve aş yaratan, istihdam sağlayan yatırımdan söz ediyoruz.
Türkiye'nin doğrudan 22 milyar dolar yatırım çektiği bir dönemde Japon yatırımcı Türkiye'yi unutmuş, uğramıyor. Türkiye'nin ise Japon yatırımcıya ihtiyacı var...
O yüzden 3-8 Haziran arasında Japonya'ya gidecek olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün gezisi bu açıdan çok önem taşıyor.
Türkiye, bu seyahatle birlikte Japonya'dan yatırımcı akmasını istiyor. Üstelik Türkiye ve Japonya arasında çok önemli bir köprü var. 118 yıl önce Kushimoto Adası'nda batan 'Ertuğrul Fırkateyni' bu seyahatte törenle anılacak!
Cumhurbaşkanı Gül, önce Tokyo, arkasından Kushimoto'ya gidecek.
Japon toplumu, ülkelere ve tarihlerine büyük saygı gösterir. Japonlar, Ertuğrul faciasında hayatını kaybedenler için özel bir müze yapmış, her yıl bu faciada hayatını kaybetmiş Osmanlı askerlerini saygıyla anmaya devam ediyor.
Eğer öyle olmasaydı koskoca Japonya İmparatoru Akihito, ailesinin onca yıllık geleneğini bozmak zorunda kalır mıydı?
Japonya imparatorları gelenekselleştirmişler, yılda 12 devlet başkanını ağırlıyor. Kimse bu geleneğin bozulmasına izin vermiyor. Ancak Japon İmparatoru Akihito, Ertuğrul faciası nedeniyle Japonya'ya ilk kez gelecek olan Gül yüzünden bu geleneği yıktı. 2008'de 12 değil, 13 devlet başkanını ağırlayacak. Doğrusu helal olsun!..
Üstelik Türkiye 2010'u "Japon Yılı" ilan ediyor. İmparator, Türkiye'ye davet edilecek.