kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Mayıs 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Gül'den çağrı: Yaşadığınız ülkeye sadakat gösterin

Zübeyde YALÇIN-ÜSKÜP
Cumhurbaşkanı Gül, Makedonya ziyareti sırasında bu ülkedeki Türkler başta olmak üzere etnik gruplara "Yaşadığınız ülkeye sadakat gösterin" çağrısı yaptı...
İLİŞKİLİ HABERLER
Gül'den çağrı: Yaşadığınız ülkeye sadakat gösterin
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Makedonya ziyaretinin son gününü Başkent Üsküp'teki temaslarına ayırdı. Gül, Makedonya Cumhurbaşkanı Branko Çırvenkovski, Meclis Başkanı ve Başbakan ile bir araya geldi. Çırvenkovski ile yapılan görüşmenin ana gündem maddelerinden biri Makedonya'nın NATO üyeliği oldu. Makedonya'nın NATO üyeliğini desteklediklerini belirten Gül, Bükreş zirvesinde Yunanistan'ın bu ülkenin üyeliğini vetosunu "Zirveye gölge düştü, haksızlık oldu" sözleriyle değerlendirdi. Basın toplantısında Gül, Makedonya'da yaşayan Türk soydaşlara ve diğer etnik gruplara seslendi: "Yaşadığınız ülkeye sadakat gösterin. Zenginleşmesi ve güçlenmesi için çalışın." Gül, Çırvenkovski ile yaptığı görüşmede Atatürk'ün babasının dünyaya geldiği Makedonya'nın Debre ilçesi Kocacık köyünde bulunan ev ile Yahya Kemal'in Üsküp'te bulunan evini Türkiye'nin restore etmek istediğini belirtti. Çırvenkovski, "olumlu" yaklaştı ve "Birlikte çalışalım" dedi.

KARAYILAN SORUSU
Gül, gazetecilerin "Murat Karayılan'ın öldürüldüğü doğru mu" sorusu üzerine Türkiye'nin terörle mücadelede sivil halka asla zarar vermeden sadece teröristleri hedef aldığını belirterek, "Operasyonlarda başarılı olduğumuzu herkes görmektedir" dedi. Eski Çarşı'yı gezen Gül, Üsküp'teki Türk Mahallesi'ni de ziyaret etti. Üsküp'teki Türkler Gül'ü, folklor ekibi ve davul -zurna ile karşıladı. Davulcu, Gül'ün önünde durup bahşiş isteyince Gül yerine yanındakiler bin dinar (yaklaşık 15 Euro) bahşiş verdi. Cumhurbaşkanı Gül daha sonra Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından restore ettirilen Hatuncuklar Camisi'nin açılışını yaptı, Üsküp Büyükelçilik binasının temelini attı. Gül gece yurda döndü.