kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Mayıs 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Özlem Albayrak

'Çokeşliliğe ruhsat var ama bence kullanılmasın'

Nurdeniz ERKEN / HABER MERKEZİ
"İslam'da boşanma hakkı tanımadan tek eş zorbalığı yoktur" sözleri ile tartışılan Yeni Şafak yazarı Özlem Albayrak: Çokeşlilik ruhsatı var ama ben karşıyım. 'Çokeşliliği savundun' diyenler zekâ testi yaptırsın..
Tekbir Giyim'in sahibi Mustafa Karaduman'ın 3 eşi olduğunu açıklaması sonrasında konuyu Yeni Şafak gazetesindeki köşesine taşıyan Özlem Albayrak "Madem modernizme göre çokeşlilik 'tasvip etmeme maskesi altında anlaşılır' bir durumdur, o halde İslam'ın çokeşliliğe verdiği koşullu müsaadeye bu öfke niyedir?" diye sorunca, tepki topladı. Bunun üzerine 3 Mayıs günü "Dört Kadını Anlatmak" başlıklı yazısını kalemle alan ve "İslam'da boşanma hakkı tanımadan hayat boyu tek eş zorbalığı yoktur" diyen Albayrak hararetli bir tartışmanın da düğmesine basmış oldu.

'SÖZLERİM ÇARPITILDI'
Yanlış anlaşıldığını belirten Özlem Albayrak, SABAH'a şu çarpıcı değerlendirmelerde bulundu: "Ben ne çokeşliliği savundum ne de 'tek eşlilik zorbalıktır' dedim. Özetle söylediğim; Katolik Kilisesi'nin müntesiplerine 'boşanma' hakkı vermemesinin, insanoğlu için bir zorbalık haline gelebileceği ve İslam'ın verdiği boşanma hakkının bunun önüne geçtiğiydi ki bundan dolayı da kimseden özür dileyecek değilim. Çokeşlilik ruhsatının Müslümanlar tarafından kullanılmaması taraftarıyım. İkinci, üçüncü, dördüncü eş haberleri duyduğumda irkiliyorum ve bu ifadelerden Mustafa Karaduman isimli tüccara destek çıktığım, çokeşliliği savunduğum sonucunu çıkaranlara da en kısa zamanda bir IQ testi ya da uzun bir tatil öneriyorum. Anlamayanlara da uzayın kara deliğinin yolunu gösteriyorum."