kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Mayıs 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

PKK bir darbe de sınır içinde yedi

ANKARA
Kandil'e 3 saatlik operasyonda 150 PKK'lı öldürülürken, Türkiye içindeki operasyonlarda ise son bir haftada 20 PKK'lı etkisiz hale getirildi..
Yıllardır PKK'nın ana kaynağının Kuzey Irak olduğunu belirten Türk Silahlı Kuvetleri'nin haklılığı bir kez daha ortaya çıktı. Hava Kuvvetleri tarafından Kandil'e düzenlenen 3 saatlik ikinci hava operasyonunda yaklaşık 150 PKK'lı etkisiz hale getirilirken, TSK'nın Türkiye içinde düzenlediği operasyonlarda ise bir haftada 20 PKK'lı etkisiz hale getirildi. TSK'nın Kandil'e düzenlediği ve 43 hedefin vurulduğu operasyonun ardından örgütte başlayan panik telsiz konuşmalarına da yansırken, örgütün elebaşlarından Murat Karayılan'ın da operasyon sırasında öldüğü iddialarını PKK yalanladı. PKK'ya yakınlığıyla bilinen Firatnews hava saldırısında 6 kişinin öldüğünü öne sürerken, Karayılan'ın öldüğü iddiasının "özel savaş propagandası" olduğunu öne sürdü. Genelkurmay'ın açıklamasında, vurulan tesisler arasında "terör örgütünü yönetmeye çalışan bir teröristin sıkça kaldığı yerler de bulunmaktadır" ifadesi yer almıştı. Genelkurmay açıklamasında ayrıca "İlk değerlendirmelere göre, bu harekât sonucunda 150'den fazla teröristin etkisiz hale getirildiği ve harekâtın terör örgütü mensupları arasında büyük bir panik havasının yaşanmasına sebep olduğu tespit edilmiştir. Etkisiz hale getirilen teröristler arasında üst düzey sorumluların da bulunabileceği değerlendirilmektedir" denilmişti.

10'U TESLİM OLDU
Hava operasyonu sonrası Kuzey Irak'taki terör örgütü kamplarından sansasyonel eylem yapmak için Türkiye'ye sızmaya çalışan teröristlerin geçiş yolları kapatıldı. Genelkurmay dün de 28 Nisan-4 Mayıs tarihleri arasında Türkiye içerisinde PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonların ardından etkisiz hale getirilen PKK'lı sayısını açıkladı. Buna göre 3 PKK'lı ölü, 7'si sağ ele geçirildi, 10 PKK'lı da teslim oldu. Şırnak Uludere'deki operasyonlarda 9 adet RPG-7 roketatar mühimmatı, 90 adet muhtelif cins mermi ile çeşitli sağlık ve yaşam malzemesi ele geçirildi.