kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Mayıs 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Haber Turu

Tuncay Özkan yargılanacak
Adalet Bakanlığı, Başbakan Tayyip Erdoğan'a "Kafatasçı" diyen gazeteci Tuncay Özkan hakkındaki davanın reddedilmesi üzerine "yazılı emir" yoluna başvurdu. Bakanlığın başvurusunu görüşen Yargıtay 4. Ceza Dairesi, Özkan'ın yargılanmasına karar verdi. Erdoğan, kendisine "Kafatasçı" diyen gazeteci Özkan hakkında suç duyurusunda bulundu. Başsavcılık, Özkan'ın sözlerini "eleştiri' olarak değerlendirdi ve 'takipsizlik' kararı verdi. Başbakan karara itiraz etti. Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi de sözleri eleştiri kabul etti. Ancak, Bakanlık sözlerin eleştiri sınırlarını aştığını iddia ederek "yazılı emir' yoluna gitti.

Ülkücülerde 'Ocak' revizyonu
Akdeniz Üniversitesi ve Sakarya başta olmak üzere çeşitli bölgelerde yaşanan olayların ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bir genelge yayınlayarak parti teşkilatları ve ülkücülerin dikkatli olmasını istemişti. Bahçeli'nin genelgesinin ardından 24 ülkü ocağı kapatıldı. Ülkü Ocakları Genel Başkanı Harun Öztürk, ülke genelinde 650 ocak bulunduğunu belirterek şunları söyledi: "İlçe sayısı kadar ocağımız kaldı. Yeni yapılanmaya gitmemizin nedeni daha kurumsal ve ülkenin geçtiği bu kritik dönemde provokasyonlara karşı önlem almak içindir. Ülkücüler bu ülkeye önlerinde bilgisayar, ellerinde kitapla hizmet edecekler."
Uğur BECERİKLİ / ANKARA

Baro başkanları Sivas'ta toplandı
Sivas Barosu'nun 75. kuruluş yıl dönümü nedeniyle Türkiye'deki çeşitli illerin baro başkanları, Sivas'ta bir araya geldi. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özdemir Özok, Sivas Baro Başkanı Mustafa Coşkun ve baro başkanları, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu. Burada yaptığı konuşmada Özok, ''Birçok kesim, yargı ve hukuk üzerinden kendi egolarını tatmin etmek istemektedir. Bu yaşananlar asla hukukun üstünlüğü ve hukuk devleti anlayışıyla bağdaşmamaktadır'' dedi.