kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Mayıs 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
RESMİ POLİSTE DE SOPA.... Tarih: 1 Mayıs 2008... Yer: Şişli... CHP Şişli ilçe binasına çıkan yol. İki resmi üniformalı polisin elinde tuttuğu sopalar bir vatandaş tarafından böyle görüntülendi.

Emniyet: Sopa polisin değil göstericilerin

Erhan ÖZTÜRK SABAH
SABAH'ın ortaya çıkardığı görüntülere açıklama geldi: Polisin elindeki sopalar, göstericilerden elde edilmiştir..
İstanbul'daki olaylı 1 Mayıs kutlamalarında bazı sivil polislerin göstericilere sopalarla müdahale etmesi gündeme bomba gibi düştü. SABAH'ın ortaya çıkardığı 'sopalı' sivil polislerin resmi giyimli bir emniyet yetkilisine 'tekmil' verdikleri de yine fotoğraf kareleriyle ortaya çıktı. Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Araştırma Büro Amirliği'nde görevli oldukları ortaya çıkan sivil polislerin ifadeleri alındıktan sonra haklarında soruşturma açılabileceği bildirildi.

İŞLEM YAPILACAK
Üst düzey bir emniyet yetkilisi, "Bu arkadaşlarımızın ifadeleri alındıktan sonra haklarında gerekli işlem yapılacak" dedi. Dün öğle saatlerinde Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürü Tuğrul Pek, Vatan Caddesi'ndeki İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'ne çağrıldı. Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada yasadışı gösterinin önlenmesi amacıyla resmi ve sivil polisler görevlendirildiği anlatılarak şöyle denildi:

"MUHAFAZAYA ALINDI"
"Söz konusu görevliler, polise mukavemet eden, sapan, taş ve sopalarla saldıran yasadışı göstericileri içlerine girip tespit edebilmek ve müdahale anında da suç aletleri ile yakalamak amacıyla görevlendirilmişlerdir. Görevlilerin ellerinde görülen sopaların bir kısmı vatandaşlar tarafından bulunarak teslim edilen, bir kısmı da göstericilerden elde edilen ve muhafaza altına alınma anıyla ilgili kısa bir enstantanedir." Açıklamada sivil polislere yaka kartı uygulamasının, kendilerini resmi polislere tanıtma amacı taşıdığı ifade edildi.