kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Mayıs 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Sınıf geçmek artık daha kolay olacak

ANKARA
Milli Eğitim Bakanlığı sınıf geçmeyi kolaylaştırıyor. Halen 2 dersten sorumlu olarak üst sınıfa geçilebilirken, bu sayı 6'ya çıkarılacak. 6 dersten başarısız bir öğrenci de sınıfı geçebilecek..
Milli Eğitim Bakanlığı sınıf geçme yönetmeliğinde yapacağı değişiklik ile sınıf geçmeyi kolaylaştıracak. Ortaöğretim Genel Müdürlüğü, Sınıf Geçme Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik taslağını Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı'nın onayına sundu. Taslağın görüşmesi yarın yapılacak. Talim Terbiye Kurulu'na onay için gönderilen taslakta, ortaöğretim kurumlarında öğrencilerin sınıf geçmesini kolaylaştıracak yeni kurallar öngörülüyor.

ÖNÜMÜZDEKİ YIL
Buna göre sınıfta kalmak zorlaşacak. Şimdiki uygulamada 2 dersi zayıf olan öğrenci sorumlu olarak üst sınıfa geçebilirken, bu sayının 6'ya çıkarılması öngörülüyor. Değişiklik uygulamaya geçirilirse 6 dersi zayıf olan bir öğrenci de sorumlu olarak sınıfını geçecek. Getirilmesi planlanan diğer değişikliklerle 3 dersten başarısız öğrencilerin girdiği ortalama yükseltme sınavına sınırsız giriş hakkı tanınacak. Öğrenciler sınıf geçmek için ortalama yükseltme sınavına girebilecekler. Ayrıca, lise son sınıf öğrencilerine sadece ağustos ayında fark derslerini verme şansı veren bakanlık, şubat ayında fark derslerini vermeleri için ek sınav şansı tanıyacak ve bölüm değiştirme kolaylaşacak. Yarın Talim Terbiye Kurulu'nda görüşülecek değişiklikler kabul edilirse önümüzdeki öğretim yılında uygulanmaya başlanacak.